Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Eylül 2014 - 13:18 Yorum: 0

"Yeşil Altın Antep Fıstığı Zirvesi ve Çalıştayı"

Organizasyonda, Antep fıstığının küresel bir marka olması yönündeki konular ele alınacak ve yol haritası oluşturulacak

'Yeşil Altın Antep Fıstığı Zirvesi ve Çalıştayı'

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Yeşil Altın Antep Fıstığı Zirvesi ve Çalıştayı"nda, Antep fıstığının dünya markası olması yolunda atılması gereken adımlar tartışılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 19 Eylül'de Şehitkamil Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek çalıştaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak konuşmacı olarak katılacak. 

Gaziantep Üniversitesinin de desteklediği etkinlikte, sektör temsilcileri ve akademisyenler bölgenin en önemli ürünü Antep fıstığını tüm yönleriyle değerlendirilecek. 

İlk kez düzenlenecek çalıştayda Antep fıstığının küresel bir markası olması yönünde atılması gereken adımlar tartışılacak, yol haritası oluşturulacak.

Organizasyonda ayrıca "Enerji ve çevre", "İşleme teknikleri", "Tarım, arge ve inovasyon", "Antep fıstığının dünya markası olması", "Antep fıstığının sosyal etkisi" ve "Antep fıstığı ekonomisi" konuları masaya yatırılacak.

Zirve sonrası ortaya çıkan yol haritası ve aksiyon planları da kamuoyuna açıklanacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber