Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 19 Eylül 2014 - 15:53 Yorum: 0

Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi ve Çalıştayı

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu: "Antep fıstığının kayıt altına alınması ve destek sağlanması için tüm kurumlar hep birlikte adeta seferlik ilan ettik"

Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi ve Çalıştayı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Antep fıstığının kayıt altına alınması ve destek sağlanması için tüm kurumlar hep birlikte adeta seferlik ilan ettik" dedi. 

GTB Başkanı Tiryakioğlu, Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle düzenlenen "Yeşil Altın Antepfıstığı Zirvesi ve Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, makarna, bulgur, yağ, bakliyat ve un gibi tarıma dayalı sanayide Türkiye'de birinci olan Gaziantep'in,  Antep fıstığı sanayisinde de dünya liderliğini hedeflediğini söyledi.

Türkiye'de 27 ilde Antep fıstığı üretimi gerçekleştirildiğini anımsatan Tiryakioğlu, "Antep fıstığı üretiminin yüzde 80'ine yakın bir bölümü Gaziantep ve Şanlıurfa illerimizde yapılmakta. Yüzde 75-80 gibi bir oranı ise borsamızda tescil ve işlem görmekte ama en önemlisi bu ürünümüzün tamamına yakını şehrimizde işlenmekte ve sanayi ürünü haline dönüştürülmektedir" diye konuştu.

Fıstığının kayıt altına alınması için devlet desteğinin şart olduğunu ve bu konuda Gaziantep'te tüm paydaş kurumlarla ortak akıl çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Antep fıstığının kayıt altına alınması ve destek sağlanması için tüm kurumlar hep birlikte adeta seferlik ilan ettik. Biz buradan şunu taahhüt ediyoruz, Antep fıstığı destekleme kapsamına alındığında devlete prim yükü bineceği düşünülebilir ama biz ürünümüz tam olarak kayıt alındığı takdirde Maliye ve Tarım bakanlıklarımıza bir verip üç alacaklarına dair garanti veriyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber