Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 29 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

"Yeşil altın''da verim ve kaliteyi artırmak için toprak analizi

Doğu Karadeniz'de "yeşil altın" olarak bilinen fındıkta verim ve kalitenin artırılması amacıyla bahçelerde toprak analizlerinin yapılmasına başlandı

'Yeşil altın''da verim ve kaliteyi artırmak için toprak analizi

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz'de "yeşil altın" olarak bilinen fındıkta verim ve kalitenin artırılması amacıyla bahçelerde toprak analizlerinin yapılmasına başlandı.

Trabzon Ticaret Borsası'ndan (TTB) yapılan açıklamada, Trabzon’da önceki yıl uygulanmaya başlanan "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi" kapsamında fındık bahçelerinde gerçekleştirilen toprak analizlerinen bu yıl da devam edildiği belirtilerek, söz konusu çalışmaların üründe verim ve kalitenin artmasına önemli katkı sağladığı bildirildi.

Merkezi Giresun’da bulunan Fındık Araştırma İstasyonu’nda gerçekleştirilen toprak ve yaprak tahlillerinin sonuçlarının raporlarının üreticilere dağıtılmasına da başlandığı aktarılan açıklamada, proje çerçevesinde oluşturulan örnek bahçelerden alınan toprak numunelerinin analizlerine göre üretimde kullanılacak gübrenin türü ile miktarının belirlendiği vurgulandı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi Koordinatörü de olan TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu projeye üreticilerin her aşamada tahmin edilenin üzerinde ilgi gösterdiğine işaret ederek, "Bu, sevindirici bir tablodur. Üreticilerimiz sanıldığı gibi ilgisiz değil. Bunu proje ile gördük. Toprak tahlilleri yapabilecek laboratuvar sayısı artıyor" dedi.

Köleoğlu, fındık bahçelerindeki toprak analizleri için üreticilerin gıda tarım ve hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber