Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Yeşil Konak'ta Kobanili çocuklara eğitim veriliyor

MALATYA (AA) -  Suriye'deki iç savaştan kaçarak aileleriyle Malatya’ya gelen Kobanili öğrencilere, Türkçe ve Arapça eğitim veriliyor.Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya...

Yeşil Konak'ta Kobanili çocuklara eğitim veriliyor

MALATYA (AA) -  Suriye'deki iç savaştan kaçarak aileleriyle Malatya’ya gelen Kobanili öğrencilere, Türkçe ve Arapça eğitim veriliyor.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, küçük yaşlarda savaşın ortasında kalan, tüm umutları bitmek üzereyken Türkiye’nin kucak açtığı Kobanili minik öğrenciler, Dilek Mahallesi'ndeki Yeşil Konak’ta alanlarında eğitimli ve donanımlı öğretmenler nezaretinde Türkçe ve Arapça eğitim görüyor.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, eğitim gören 300 öğrencinin arasına dahil edilen 25 Kobanili öğrenciye, matematik ve fen derslerinin yanı sıra Kuran-ı Kerim dersleri verdiklerini kaydetti.

Güzel bir geleceğe doğru yelken açan, geçmişi unutup geleceğe daha umutlu bakan öğrencilerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Şahin, "Ayrıca Yeşil Konak’larımızda öğrencilerimiz için farklı etkinliklerde gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber