Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Yeşilay Haftası

ERZURUM (AA) - Oltu Fen Lisesi öğrencileri Yeşilay Haftası kapsamında ilçede stant kurarak vatandaşları alkol, sigara, uyuşturucu ve yeni zararlı bağımlılık olan internet konusunda uyardı.Yeşilay...

Yeşilay Haftası

ERZURUM (AA) - Oltu Fen Lisesi öğrencileri Yeşilay Haftası kapsamında ilçede stant kurarak vatandaşları alkol, sigara, uyuşturucu ve yeni zararlı bağımlılık olan internet konusunda uyardı.

Yeşilay Şube Başkanı ve Fen Lisesi Müdürü Ahmet Kalkan, yaptığı açıklamada, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası sebebi ile topluma, aileye, bireye zararlı, sigara, içki ve uyuşturucu maddelerin kullanımını eğitimle engellemeyi ve bu şekilde farkındalık düzeyini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kalkan, şunları ifade etti:

"Ülkemizde sigara, içki ve illegal ilaçlar, zararlı ve uyuşturucu maddelerin yanı sıra internet kullanımı verileri oldukça üzüntü vericidir. Bize göre bağımlılık bir nevi köleliktir. Bağımlı insan, kendi iradesini kullanamayan, çevresine ve hatta sevdiklerine zarar veren, bu işin ticaretini yapanların elinde sömürülen kişi haline gelmiştir. Amacımız, bireye bağımlı hale geldikten sonra müdahale etmek değil, öncesinde tedbir almaktır."

Etkinlikler kapsamında Kalkan ve öğrenciler İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ve Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül’ü makamlarında ziyaret etti.

Öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi alarak, üyelik formu dolduran Zengin ve Bülbül, Yeşilay'ın toplum yararına yaptığı çalışmaları takip ettiklerini ve kendilerinin de bu yöndeki faaliyetlere her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber