Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 22:08 Yorum: 0

Yeşilay Haftası

ŞIRNAK (AA) - Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.Birlik, Yeşilay'ın 95 yıldır gençliğe ve topluma zarar veren...

Yeşilay Haftası

ŞIRNAK (AA) - Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Birlik, Yeşilay'ın 95 yıldır gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu gayeyle toplumun her kesimiyle kucaklaşarak vicdan sahibi herkesin desteğiyle, kanun ve kuralların ötesinde bir gönüllülük ilişkisiyle  fertlerin  ve  milletlerin  bedenen  ve  ahlaken  çökmesine  neden  olan  bütün  kötülüklerle mücadele etmektedir" dedi.

 Yeşilay olarak toplumu ve fertleri uyuşturucu madde kullanımına bağlı zararları önlemek ve azaltmak için harekete geçmeye çağırdıklarını ifade eden Birlik, şunları kaydetti:

"Birinci gayemiz kötülüğün meydana gelmeden engellenmesidir. Değişen dünyada, klasikleşmiş bağımlılık türleri yanında giderek daha etkin ve zararlı olma eğilimi gösteren yeni ve güncel  bağımlılık alanlarının  da tehdidi altında  olan gençlerimizin bu vicdan hareketine geniş ölçüde katılımını sağlayarak kendi geleceklerine sahip çıkan sağlıklı bir neslin yetişmesi en büyük hedefimizdir. Bizim amacımız, bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil; oluşmadan önce toplumu önleyici, bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır. Mart ayının ilk haftası kutlanan Yeşilay Haftasını özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek, onların farkındalık düzeyini artırmak için bir vesile olarak görüyoruz. Yeşilay olarak ulusal ve uluslararası ölçekteki organizasyonları, sivil toplum örgütlerini, ulusal  ve  uluslararası  devlet  birimlerini,  toplumu  ve  fertleri  uyuşturucu  madde  kullanımına  bağlı zararları önlemek ve azaltmak için harekete geçmeye çağırıyoruz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber