Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 05 Nisan 2020 - 14:58 Yorum: 0

Yeşilboğaz: "Avukatı yüceltmek, ülkeyi yüceltmektir"

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukatı yüceltmenin, ülkeyi yüceltmek olduğunu söyledi.

Yeşilboğaz: 'Avukatı yüceltmek, ülkeyi yüceltmektir'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukatı yüceltmenin, ülkeyi yüceltmek olduğunu söyledi.

Yeşilboğaz, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, avukatların her gününün, her dakikasının mücadele günü olduğu gibi 5 Nisan Avukatlar Günü'nün de mücadele günü olduğunu ifade etti. Yeşilboğaz, "Dünyayı ve ülkemizi saran korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle meslektaşlarımızla bir arada olamasak da meslektaşlarımız için gerek ferdi olarak, gerekse diğer barolarla birlikte mesleğimizin, hukuk sistemimizin ve ülke sorunlarının çözümüne yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu sağlık sorunları ile ülkemizdeki bazı sıkıntılar, mesleğimize çok ciddi zararlar vermekte, meslektaşlarımızın çok ciddi mağduriyetler yaşamasına sebep olmakta ve avukatlık mesleğini geriye götürmektedir. İçinde bulunduğumuz bu zor sürecin en az zararla atlatılması için en büyük katkıyı sunan meslektaşlarımızdır, hukukçulardır. Bu konudaki rolleri yadsınamaz olan tüm meslektaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

"Her avukat, hukuk ve adalet kuraklığında bir damla sudur" diyen Yeşilboğaz, "Çağlayandır avukat, adaletin akmadığı yerde. Adaletin kanatlarıdır cübbemiz. Bir düştür avukat, özgürlük ve adalet özleminde. İnsanlığa uzanan özgürlük eli, barış elidir avukat. Avukatsan hedefisin karanlık zihniyetlerin. Çünkü cübbelerimiz; hukuksuzluk zincirlerini kıran, keskin kılıçtır. Vuruldukça çoğalan, çoğaldıkça güçlenen, güçlendikçe büyüyen adalet tomurcuklarıdır avukat. Bugünlerin mücadelecisi, yarınların insanca yaşam garantisidir avukat. Mersin Barosu olarak verdiğimiz mücadele, demokrasi mücadelesi, hukukun üstünlüğü mücadelesi, adalet mücadelesi, insanca yaşam mücadelesi, yaşanabilir çevre mücadelesidir. Tüm meslektaşlarımız ve barolar aynı gemide olduğumuzu unutmadan aynı mücadeleyi vermelidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında; hak, hukuk ve adalet mücadelesini birlikte verdiğimiz tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü yönetim kurulumuz adına kutlarım" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber