Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Temmuz 2018 - 09:48 Yorum: 0

Yeşilboğaz: "Avukatlar çözüm noktasında baş rolde olmalı"

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 12 stajyer avukat, Mersin Barosu Başkan Bilgin Yeşilboğaz'ı ziyaret etti.

Yeşilboğaz: 'Avukatlar çözüm noktasında baş rolde olmalı'

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 12 stajyer avukat, Mersin Barosu Başkan Bilgin Yeşilboğaz'ı ziyaret etti.

Meslektaşlarına avukatlık mesleğinin etik kuralları konusunda tavsiyelerde bulunan Yeşilboğaz, "Bir avukatın mesleki çalışmalarını yaparken, kamunun inancını ve mesleğe güvenini sağlayacak biçimde, işini tam bir sadakatle yürütmesi gerekmektedir. Biz avukatlar, çözüm noktasında baş rolde olmalıyız. Avukat, mesleğin itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmak zorundadır" dedi.

Avukatlık mesleğinin sadece kazanç kapısı olarak görülmemesi gerektiğini Yeşilboğaz, "Toplumsal yapıdaki sorunların çözümü, ilk olarak toplumsal duyarlılıkla başlar. Toplumsal konulara duyarlı olmalısınız, toplumun sesi olmalısınız. Çünkü avukatlar olarak bizim bu konuda büyük sorumluluğumuz var. Haksızlık ve adaletsizlik karşısında susmayın" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber