Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Kültür 08 Aralık 2016 - 13:18 Yorum: 0

“Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlasının Hazırlanması Projesi” tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce ülkemizde hazırlanan ilk peyzaj atlası olma özelliği taşıyan...

“Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlasının Hazırlanması Projesi” tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce ülkemizde hazırlanan ilk peyzaj atlası olma özelliği taşıyan "Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlası Projesi" tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hazırlanan bu proje bütün sektörlere rehberlik edecek" dedi.

Bakan Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada peyzaj atlaslarının ülke peyzajlarının koruma ve kullanma dengesi gözetilerek, sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda yönetime katkı sağlamak üzere geliştirilen araçlar olduğunu belirterek, "Taraf olduğumuz ve yürüttüğümüz Avrupa Peyzaj Sözleşmesi ile Bakanlığımız peyzajın korunması, planlanması ve yönetilmesini hedefleyen peyzaj politikalarını oluşturmayı ve uygulamayı, peyzajı şehir ve bölge planlama, kültürel, çevresel, tarımsal, sosyal ve ekonomik politikalara entegre etmeyi yükümlenmiştir" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"2008 yılında yerel ölçekte Konya'da başlattığımız proje 2010 yılında Malatya'da il ölçeğine, 2012'de ise havza ölçeğine taşınmıştı. Bu projelerden elde edilen tecrübeler sonrasında Türkiye'nin 6. büyük havzası olan Yeşilırmak Havzası'nda peyzaj atlası hazırlanması çalışmalarını başlattık. Bu çalışma ülkemizde bu nitelikte ve ölçekte yapılan ilk peyzaj atlası projesi olma özelliğini taşıyor. Projeyi diğer havzalarda da uygulayarak Ulusal Peyzaj Envanteri, Ulusal Peyzaj Stratejisi ve Eylem Planı hazırlamayı hedefliyoruz."

Proje Birçok Alanda Yol Gösterici Olacak

Herkesin anlayabileceği bir dilde ve haritalama sistemiyle oluşturulmuş olan Yeşilırmak Peyzaj Atlası Projesi ile havzanın peyzaj karakter tipleri ve peyzaj karakter alanları tanımlandı. 47 adet peyzaj analizi gerçekleştirildi ve havzanın "Peyzaj Kalite Hedefleri" ortaya konuldu. Havzada koruma-kullanma dengesinin sağlanması ile sürdürülebilir planlama ve yönetim yapısının kurulabilmesi için atlasın diğer üst ölçek planlarla bütünleştirilmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı. Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışmalarında yararlanılabilecek ekolojik altlıklar üretilerek Avrupa Birliği Su Çerçeve Direktifi'nin uygulanması kapsamında "Bütüncül Havza Yönetim Planlarıyla" kolaylıkla ilişkilendirilebilecek ekolojik temelli kararlar üretildi. Peyzaj koruma ve onarım çalışmalarına yol gösterecek rehberler üretildi. Kentleşme, tarım, koruma ve ormancılık sektörleri arasındaki ilişkiler ve yaklaşımlar peyzaj rehberleri aracılığıyla tanımlandı. Biyoçeşitlilik eylem planının geliştirilmesi ve izlenmesine destek olacak altlıklar oluşturularak bir karar destek aracı olarak ilgili kesimlerin dikkatine sunuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber