Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Yeşilli'de ağaç dikme kampanyası

Yeşilli ilçesinde, "Yeşil bir dünya, yeşil bir Türkiye, yeşil bir Mardin ve yeşil bir Yeşilli" sloganı ile ağaç dikme kampanyası başlatıldı

Yeşilli'de ağaç dikme kampanyası

MARDİN (AA) - Yeşilli ilçesinde, "Yeşil bir dünya, yeşil bir Türkiye, yeşil bir Mardin ve yeşil bir Yeşilli" sloganı ile ağaç dikme kampanyası başlatıldı.

Ağaç dikme kampanyası dolayısıyla Yeşilli'de düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özle, Yeşilli Kaymakamı  Elif Canan Tuncer  Ersöz, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen ve vatandaşlar katıldı.

Kampanyayı düzenleyen Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, törende yaptığı konuşmada, "Yeşil bir dünya, yeşil bir Türkiye, yeşil bir Mardin ve yeşil bir Yeşilli" sloganı ile başlattıkları ağaç dikme kampanyasıyla 100 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yeşilli ilçesinin "Yeşil" olan adının korunması için son 10 yılda katledilen 10 bin ağacın yerine 100 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Yeşili sevmeyen, doğayı sevmeyenin insanı sevmez inancını taşıyorum. Bundan 15 yıl önce Yeşilli ilçesinde ilkleri başlattık. İlk kiraz festivalini bu ilçede gerçekleştirdik. 2 Cumhurbaşkanı ve 2 başbakan ağırladık. Mardin Hava Alanı, hükümet konağı ve duble yol yapım talimatları başbakanlar tarafından bu ilçeden verildi. İlk imar planı uygulamasını bu ilçede başlattık. Kentsel dönüşüm projeleri henüz yokken biz bu ilçede uyguladık. Turizm haftası, bakan nezdinde ilk burada yapıldı. Ama 10 yıl ilçede görevden uzak kaldım. On yıllık bir hizmet kesintisi ilçemizin yeşil alanlarını daralttı ve 10 bin ağaç katledildi. Tekrar görevdeyiz ve 100 bin ağaç dikmeyi, Yeşilli’nin adına yakışır yeşil bir alan geliştirmeyi hedefliyoruz."

 

- "Kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz"

 

Demir, Yeşilli’nin sadece adının ilçe olduğunu, görüntüsünün ise köy olduğunu kaydetti.

Yeşilli'de en kısa zamanda kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini belirten Demir, "Yeşilli merkezde 2 büyük mahallede ve ilçe genelinde kentsel dönüşüm projesini en kısa sürede hayata geçireceğiz. Biz, 771 yapıyı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileyeceğiz ve ilçemizi köy görüntüsünden kurtaracağız. En büyük hayalim budur. Proje ve planlarımızı hazırladık, ilgili bakanlık nezdinde müracaatımızı yaptık. Yakında ilgili komisyonlara sunulacağını ve hayata geçirileceğini  düşünüyorum" diye konuştu.

Büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden düzgün yararlanamadıklarını ifade eden Demir, "Büyükşehir belediyesi, sadece istihkakımızı kasasına indiriyor. Biz göreve talip olduğumuzda bunu biliyorduk. Bu mazeretin arkasına saklanmayacağız. Farklı planlarımızla ilçemize hizmetin en iyisini vermeye çalışacağız" dedi.

Vali Koçak ve dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan adına birlikte çam fidanı dikti. 

Çevre konulu şiir ve kompozisyonda dereceye giren  öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam eden tören, çiftçilere meyve fidanları dağıtılmasıyla son buldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber