Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Mayıs 2015 - 21:00 Yorum: 0

Yeşiltepe Eğitim Merkezi Derneği hizmete açıldı

Malatya Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesinde, halkın eğitimini arttırmak amacıyla kurulan Yeşiltepe Eğitim Merkezi Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeşiltepe Eğitim Merkezi Derneği hizmete açıldı

MALATYA GÜNCEL - Malatya Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe  Mahallesinde, halkın eğitimini arttırmak amacıyla kurulan Yeşiltepe Eğitim Merkezi Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa; İŞKUR müdürü Vahap TOMAN ve  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek merkezi önünde yapılan Folklor Ekibinin gösterilerinin ardından dernek hizmete açıldı.

Derneğin merkez açılış töreninde konuşan İŞKUR Müdürü Vahap TOMAN, “Biz çalışma İŞKUR’u olarak mahallelerimizde bulunan mazlum insanlarımızın işe giremeyenler, çocuklarına bakmakla yükümlü olanlar, ailelerindeki ciddi sorunlar ve probleminden dolayı herhangi bir iş ve mesleği olmayan kişilere Allah’ın izniyle bu dernekte bulunan sonra beraberce mesleki eğitim kursları vererek, iş arayanlara bir meslek kazandırmak. İşe giremeyenlerin en azından verdiğimiz mesleki eğitim kurslarından sonra, kendi mahallelerinde veya evlerinde üretecekleri ürünleri Pazar yerlerinde satarak kendilerine ufak bir bütçede olsa bile kendilerine bir  gelir sağlaya bilmektir.Bizim amacımız her yıl kurumumuza aktarılan ödenekler sayesinde bu tür sivil toplum örgütlerini desteklemek, iş fırsatı bulamayan vatandaşlara yardımcı olmaktır. Derneğimizin bu hayırlı açılışını canı gönülden destek vermekteyiz.İŞKUR olarak da bu sene ilk etap da elli bayan kursiyerimize Ağustos ayından sonra da tekrar elli vatandaşımıza çeşitli mesleklerde kurs açılacaktır.Bu kurs süresi boyunca, kursiyerlere günlük 20 TL ücret veriyoruz, genel sağlık sigortasın dan yararlanma imkanları vardır.Dernek adına emeği gecen herkese canı gönülden şükranlarımı arz ediyorum.  “  diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış töreninde konuşan Dernek Yönetim Kurulu başkanı Mümtaz TOY ise “İŞKUR Müdürümüz Vahap TOMAN’nın öğrenim ve teşvikleri ile açılan kurs merkezimizin Yeşiltepelilere hayırlı olmasını vesile ediyorum.Derneğimize bende meslek sahibi olmak istiyorum çocuklarıma daha iyi eğitim vermek istiyorum diyen 500 bayan kursiyer başvuruda bulunmuştur. Yeşiltepelilerin en önemli sorunu işsizlik.“ diyerek sözlerini tamamladı.

dsc00483.jpg

Konuşmaların ardından İŞKUR Müdürü Vahap TOMAN’a plaketlerini takdim eden Yönetim Kurulu başkanı  Mümtaz TOY, Dernek üyelerinin başarılı olmalarını temenni etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber