Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Temmuz 2016 - 17:23 Yorum: 0

Yeşilyurt Alpler Kulübü Okçuları milli irade nöbetinde

15 Temmuz Cuma gününden itibaren Malatya Valilik Binası önünde devam eden milli irade nöbetine katılan Yeşilyurt Alpler Okçuluk Spor Kulübü okçuları...

Yeşilyurt Alpler Kulübü Okçuları milli irade nöbetinde

15 Temmuz Cuma gününden itibaren Malatya Valilik Binası önünde devam eden milli irade nöbetine katılan Yeşilyurt Alpler Okçuluk Spor Kulübü okçuları vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ülke demokrasisine ve milli irade anlayışına yönelik darbe girişimini protesto etmek amacıyla Kapalı çarşı üstünde devam eden milli irade nöbetine her kesimden binlerce vatandaş katılıyor. Saat 20.00 de başlayan nöbette yerini alan binlerce Malatyalı, ellerinde Türk bayrakları ile milli iradeye sahip çıkıyor. Milli irade nöbetinde son olarak yer alan Yeşilyurt Alpler Okçuluk Spor Kulübü okçuları Osmanlı motiflerini üzerinde barındıran elbiseleri ve oklarıyla meydan nöbetine büyük bir canlılık getirdi. "2.emre kadar alanı terk etmeyeceğiz" yazılı dövizlerle alana gelen okçular, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Milli irade nöbetine katılan okçulara yakın ilgi ve alaka gösteren vatandaşlar ise bol bol fotoğraf çektirdi. Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulüp Başkanı Murat Aslan, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederken, "Başta Kulübümüze büyük destek veren Yeşilyurt Belediyesi olmak üzere, bize bu platformda yer veren tüm yetkililere şükranlarımızı iletiyorum. Milli irade nöbetinde artık bizde varız. Okçular tepesi milletin kendi iradesine sahip çıktığı işte bu meydanlardır. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar okçular tepesini terk etmeyelim" şeklinde konuştu.

"Okçular tepesindeki nöbetimiz sürüyor"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise konuşmasında Okçular Tepesi'nin İslam dininde çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek, "Uhud savaşı sırasında Peygamber Efendimiz tepeye yerleştirdiği 70 okçuya, "Her ne olursa olsun bu tepeyi terk etmeyin" diye emretti. Müşrikler bu savaşta çok ağır bir yenilgi almıştı, okçular tepesindeki savaşçılar, "savaşı kazandık müşriklerin peşinden gidelim" diyerek bulundukları yerleri terk etti. Arka tarafta nöbette bekleyen müşrikler tepenin boşaltıldığını görünce saldırdılar, Müslümanlar çok ağır bir yenilgi aldı. Okçular tepesindeki nöbetimiz sürüyor. Bizler 15 Temmuz Cuma gününden itibaren Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda bu meydanları asla terk etmeyeceğiz. Liderimizin her zaman arkasındayız, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza destek vermeye devam edeceğiz. Hepimiz el birliğiyle ülkemizin birliğini ve dirliğini korumayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Malatyalılar bu görevi layıkıyla yapmaktadır. Bugünde burada Yeşilyurt Alpler Okçuluk kulübümüz sporcuları, özel giysileriyle alanda nöbet tutuyor. Tüm sporcularımıza ve hemşehrilerimize bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yeşilyurt Alpler Kulübü Okçuları milli irade nöbetinde

Yeşilyurt Alpler Kulübü Okçuları milli irade nöbetinde

Yeşilyurt Alpler Kulübü Okçuları milli irade nöbetinde

Yeşilyurt Alpler Kulübü Okçuları milli irade nöbetinde

Yeşilyurt Alpler Kulübü Okçuları milli irade nöbetinde

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber