Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Eylül 2016 - 16:48 Yorum: 0

Yeşilyurt Belediyesi e- imza uygulamasına geçti

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy, vatandaşlara hizmet açısından büyük kolaylık ve işlemlerde hızlılık sağlayan, Elektronik...

Yeşilyurt Belediyesi e- imza uygulamasına geçti

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy, vatandaşlara hizmet açısından büyük kolaylık ve işlemlerde hızlılık sağlayan, Elektronik Belge Yönetim Sistemi kapsamında Elektronik İmza uygulamasına geçtiklerini söyledi.

Tüm yazışmaların bilgisayar ortamında gerçekleştirildiği Yeşilyurt Belediyesi'nde bu sayede hem kağıt israfına son veriyor, hem de vatandaşa daha hızlı ve kaliteli bir hizmet sunuluyor. İnternet belediyeciliği uygulamaları ile vatandaşa kolay ve hızlı hizmet sunmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi, elektronik evrak belgeleme ve arşiv sistemiyle teknolojik alt yapısını da kuvvetlendirmeye devam ediyor. Tüm iç ve dış birimlerle ilgili yazışma işlemlerini sağlayan EBYS sistemi ile evrak takibi daha kolay hale getirilirken, arşiv sistemi ile de eski ve yeni evrakları dijital ortama taşınmış oldu. Belediye ve vatandaş için kaliteli, sistemli ve hızlı belediyecilik imkanı sağlayan uygulama ile evraklara ulaşmak artık daha kolay hale getirilmiş oldu. Altyapısı Yeşilyurt Belediyesi Bilgi İşlem Birim Müdürlüğü tarafından hazırlanan EBYS sistemi bünyesinde, e-imza uygulaması, 17 Ağustos 2013 tarih itibariyle kullanılmaya başlandı. Bu tarihten sonra tüm yazışmalar bilgisayar ortamında yapılıyor. İmzalar elektronik ortamda güvenli bir şekilde atılıyor. Hızlı ve güvenli evrak transferinin de sağlanacağı sistem ile internetin olduğu her yerden şifre ve kullanıcı adı ile evraka ulaşılabiliyor. E-Devlet altyapısı sayesinde sisteme dahil olan tüm kurumlar ile tam bir entegrasyon sağlayan uygulamada ile kurumlar arası iletişim, elektronik ortamda anlık olarak gerçekleştirilebiliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy, e- imza için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) müracaat ettiklerini belirterek, "Müracaatımız olumlu sonuçlandı ve elektronik sertifikasını aldık. Böylece ilimizde Büyükşehir Belediyesinden sonra e-imzayı uygulayan ikinci belediye Yeşilyurt Belediyesi oldu" diye konuştu. EBYS sistemi ve E-İmza projesi ile ilgili altyapı çalışmalarını bütünüyle tamamladıklarını belirten Türksoy, "Böylece E-İmza uygulamasına tümden geçmiş olduk. Tüm iç ve dış yazışmalarımızı elektronik ortamda, şeffaf belediyecilik ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

EBYS E-imza Sistemi ile belgelerin büyük bölümünü kayıt altına aldık. Böylece zaman ve kağıt israfı ortadan kalktı. Bundan böyle elektronik ortamda yazılan evraklar, elektronik ortamından ilgili birim müdürlüklerine, alt ve üst birimlere anında imzaya gönderilebiliyor. Sistem yüzde yüz şeffaf çalışan bir sistem. Çünkü yazdığınız evrak, anında kayıt altına alınıyor. Evrakınızın bir nüshası TÜBİTAK'a, bir nüshası arşive, bir nüshası ilgili kuruma gönderiliyor.

Bu sistem sayesinde süreçleri kısaltmış, verimliliği artırmış, kağıt israfının bir nebze de olsun önüne geçmiş oluyoruz. Kağıt ortamından dijitale taşınan işler ile kırtasiye masrafı minimum düzeye indirmiş ve işlemleri büyük oranda hızlandırmış olduk" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber