Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Mart 2015 - 15:31 Yorum: 0

Yeşilyurt Belediyesi “Yeşil Konak”larda 25 Suriye Kobanili Çocuk Eğitim Görüyor

Kobani’deki çatışmalarda kaçarak aileleriyle birlikte Malatya’ya gelen Suriyeli öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesinin Dilek Kasabasındaki “Yeşil Konak”ta Türkçe ve Arapça eğitim görüyor.

Yeşilyurt Belediyesi “Yeşil Konak”larda 25 Suriye Kobanili Çocuk Eğitim Görüyor

Henüz küçük yaşlarda savaşın ortasında kalan, tüm umutları bitmek üzereyken Türkiye’nin kucak açtığı Kobanili minik öğrenciler, Dilek Kasabasındaki Yeşil Konak’ta alanlarında eğitimli ve donanımlı öğretmenler nezaretinde Türkçe ve Arapça eğitim görüyor. Ayrıca Kürtçeye çevrilmiş çizgi filmler izleyerek savaşın üzerlerinde yarattığı korkuyu atmaya çalışıyorlar.

Mermi ve havan seslerinin yarattığı korku dolu günleri geride bırakarak güzel bir geleceğe “merhaba” diyen Kobanili çocuklara verilen eğitimler, öğretmenlerin ilgisi ve yaşam koşulları için Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorlar. Çocuklar unuttukları okul ortamına Belediyenin sağladığı imkânlar ile dönmeye çalışıyor.

ŞAHİN, “KOBANİLİ ÖĞRENCİLERE MATEMATİK VE FEN DERSLERİNİN YANI SIRA KURAN-I KERİM DERSLERİ VERİYORUZ”

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Dilek Yeşil Konak’larda eğitim gören 300 öğrencinin arasına dahil edilen 25 kobanili öğrencilere, matematik ve fen derslerinin yanı sıra kuran-ı kerim dersleri veriyoruz. Güzel bir geleceğe doğru yelken açan, geçmişi unutup geleceğe daha umutlu bakan öğrencilerimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Ayrıca Yeşil Konak’larımızda öğrencilerimiz için farklı etkinliklerde gerçekleştiriliyor. Bugün kürtçe çizgi film izliyor öğrencilerimiz. Malatya’ya gelen minik öğrencilerimizi misafirlerimizi yalnız bırakmıyoruz” dedi

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber