Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 15:28 Yorum: 0

Yeşilyurt Belediyesi’nden cami cemaatine Aşure ikramı

Yeşilyurt Belediyesi Cuma namazı çıkışında 165 camide 100 bin kişiye Aşure ikramında bulundu.

Yeşilyurt Belediyesi’nden cami cemaatine Aşure ikramı

Yeşilyurt Belediyesi Cuma namazı çıkışında 165 camide 100 bin kişiye Aşure ikramında bulundu. Burada konuşan Başkan Polat, "Bu ay kardeşliğin birlik ve beraberliğin yeniden canlanması, yeniden imarı için güzel bir fırsattır."dedi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ilçe genelindeki 165 farklı camide üç hafta boyunca cuma günleri 100 bin kap aşure ikramında bulunacak.

Belediye personelleri tarafından dağıtımı yapılan aşure ikramına büyük ilgi gösteren vatandaşlar, toplum içindeki dayanışma ve kardeşliği pekiştirecek bu denli hassas ve duyarlı hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a hayır dualarında bulundu.

Şeker Camii önünde Cuma namazı çıkışı düzenlenen aşure ikramına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun ve cami cemaati katıldı.

Cuma namazını Şeker Camiinde kılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, cami önünde kurulan stantlarda vatandaşlara aşure ikram etti.

Kardeşlik, birlik ve beraberlik adına ilçedeki 165 camide 100 bin kişiye üç hafta boyunca aşure ikramında bulunacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Polat, milletle bütünleşmeyi belediye olarak çok önemsediklerini vurguladı. Bugün ilk olarak 22 camide vatandaşlara aşure ikramında bulunduklarını belirten Polat, "Önümüzdeki haftalarda hemşerilerimize, kardeşlerimize bu ikramlarımız devam edecek. İnşallah her günümüz aşura tadında olur. Bu ay kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yeniden canlanması, yeniden imarı için güzel bir fırsattır. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, hem bugünümüz hem de yarınlarımız aşure tadında olsun " diye konuştu.

Aşure Günü'nün birlik ve beraberliğin artışına vesile olması temennisinde bulunan Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aşura birlik ve beraber olmak anlamına gelir. Bizde bugün hem hicri yılbaşımız hem de muharrem ayı münasebetiyle Yeşilyurtlu kardeşlerimizle Yeşilyurt'un her tarafında birlikte aşure tadında olmayı istedik. Burada ki amacımız bir kase aşure değil, aşure tadında aşure gibi birlikte ve beraber olmaktır. Aşurenin kelime anlamı on rakamından gelmektedir. 10 farklı tahılı bir araya getirerek lezzetli yeni bir tat oluşturmaktır. Bizlerde inşallah Yeşilyurt'un her tarafında aynı lezzeti tadarken bir yandan da Kerbela'yı, Hz.Hüseyin'i ve hicri yılbaşımızı anmaktayız. Ben bütün kardeşlerimizin aşuresini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise Aşure ikramından dolayı Yeşilyurt Belediyesi'ne ve başkan Hacı Uğur Polat'a teşekkür ederek "Aşure bizim birlik ve beraberliğimizin sembolüdür" dedi. Muharrem ayının İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni eden Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun ise aşure ikramından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Yeşilyurt Belediyesi’nden cami cemaatine Aşure ikramı

Yeşilyurt Belediyesi’nden cami cemaatine Aşure ikramı

Yeşilyurt Belediyesi’nden cami cemaatine Aşure ikramı

Yeşilyurt Belediyesi’nden cami cemaatine Aşure ikramı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber