Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 25 Kasım 2014 - 12:51 Yorum: 0

Yeşilyurt Belediyesi'nden çocuklara yönelik bilinçaltı mesajlar

Malatya'ya bağlı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 1. sınıf öğrencilerine dağıttığı satranç takımlarında 25.Kare Tekniği ön plana çıktı.

Yeşilyurt Belediyesi'nden çocuklara yönelik bilinçaltı mesajlar

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Malatya'ya bağlı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 1. sınıf öğrencilerine dağıttığı satranç takımlarında 25.Kare Tekniği ön plana çıktı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ilkokul birinci sınıf öğrencilerine dağıtılan 4 bin 60 adet satranç takımı ve kitaplarında kullanılan resimlerde çocuklara “bilinçaltına yönelik gizli mesajlar" verildiği iddia edildi.

Uzmanlar, kitapta yer alan resimlerde müstehcenliğin ön olana çıktığı dolayısyla çocuklarda "cinsel arzular" uyandıracağı, bu tür kitapların dağıtılmadan önce Milli Eğitim tarafından dikkalice incelenmesi gerektiğini belirttiler.

1. SINIFLARA DAĞITILAN O KİTAPTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

25.Kare Tekniği Nedir ?

Makale alıntıdır dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.
BİLİNÇALTINA YÖNELİK MESAJLAR

Bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen mesajlara “subliminal” adı verilir. Genel olarak “bilinçaltına yönelik gizli mesajlar olarak ifade edebiliriz. Kişinin bilinçaltına ‘’subliminal’’ mesaj göndermenin birçok yolu bulunuyor.

Bunlardan en çok kullanılanları :

1. Dijital ses dosyalarına gizlenen işitsel yolları.

2. Gözle algılanamayacak kadar kısa süreyle ve sık patlayan flaşlar şeklinde sinema ya da televizyon görüntüsü yoluyla bilinçaltına itilen 25. kareler.

3. Reklam afişleri, logoları ve benzeri nitelikteki görsel malzemenin içine saklanmış şekil, kelime ve rakamlar.

Bu yöntem, bir ürünün reklâmını yapmaktan, bir inancın ya da görüşün propagandasını yapmaya kadar varan geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Görsel ve işitsel olarak (bilinçli) algılananlar değil; bilinçaltı seviyesinde algılanan söz, resim, görüntü ve şekillerden oluşur.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber