Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Temmuz 2016 - 16:48 Yorum: 0

Yeşilyurt Belediyespor satranç takımı 2.lige yükseldi

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımı, Konya'da katıldığı Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda elde ettiği başarılardan sonra 2.Lige...

Yeşilyurt Belediyespor satranç takımı 2.lige yükseldi

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımı, Konya'da katıldığı Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda elde ettiği başarılardan sonra 2.Lige yükselmeye hak kazandı.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, 15-22 Temmuz tarihleri arasında Konya'da düzenlenen şampiyonada başarılı sonuçlar alıp, 2.Lige yükselen satranç takımını kutladı.

Şampiyonaya ülke genelinden 71 kulübün katıldığını ifade eden Kulüp Başkanı Sucu, "Malatya Yeşilyurt Belediyespor olarak bünyemizde bulunan tüm branşlarda en güzel sonuçları hedefliyoruz. Bu kapsamda aynı zamanda satranç antrenörü olan Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın talimatıyla bünyemizde yer verdiğimiz satranç branşında da atılım içindeyiz. Konya'da 71 kulübün katılımıyla sekiz gün süren Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasına on sporcuyla katılan satranç ekibimiz, ilk 30 arasında yer alarak 2.Lige yükselmeye hak kazandı.Bilindiği üzere Satranç Federasyonu önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olmak üzere ikinci ligin kurulmasına karar verdi. Konya'daki şampiyonada ilk altıya giren takımlar 1.Lige çıkarken, ilk 30 içinde yer alan kulüplerinde ikinci lige yükselmesine karar verilmesinden dolayı bizde kulüp olarak 2016-2017 sezonunda 2.Ligde mücadele edeceğiz" dedi. Başkan Sucu, "Kulübümüzün en iyi şekilde hizmet vermesi için imkanlarını seferber eden Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat başta olmak üzere ilimizde satrancın gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük katkı veren İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ve turnuvada yer alan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Önceliğimiz ahlaklı ve karakterli sporcu yetiştirmek"

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un ahlaklı, milli ve manevi değerlere, ülkesine ve milletine sonuna kadar bağlı sporcular yetiştirmek amacıyla faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Sucu, "Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın talimatları ve Belediyenin imkanlarıyla faaliyetlerine devam eden kulübümüzün genel anlayışı, ülke sporuna her yönden katkı sağlayacak sportif çalışmalar yapmaktır. Bu kapsamda sahadaki başarılardan öte bünyemizde yer alan tüm sporcuların ahlaklı, karakterli, ülkesine ve milletine bağlı bir anlayışta yetişmelerine büyük önem veriyoruz. Sporcularımızın katıldıkları maçlarda rakibine, hakemlere, izleyicilere ve kamuyouna saygılı olmalarını tavsiye ediyoruz.Maç kazanmaktan ziyade spor ahlakı içerisinde mücadele etmek bizim için daha önemlidir.Toplumsal değerlere saygılı, etik kurallara bağlı sporcu yetiştirmek bizim temel hedefimizdir.Bugüne kadar tüm çalışmalarda sporcularımızın öncelikle ahlaklı, karakterli ve formasını giydiği takımı en iyi şekilde temsil etmeleri için uğraş verdik ve bundan sonra da bu yöndeki gayretlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyespor satranç takımı 2.lige yükseldi

Yeşilyurt Belediyespor satranç takımı 2.lige yükseldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber