Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 16 Haziran 2015 - 15:14 Yorum: 0

"Yeşilyurt Her Mevsim Güzel" İlkbahar Fotoğraf Yarışması

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeşilyurt Her Mevsim Güzel" isimli Fotoğraf yarışmasının İlkbahar kategorisi sona erdi.

'Yeşilyurt Her Mevsim Güzel' İlkbahar Fotoğraf Yarışması

01.03.2015 -04.06.2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Yeşilyurt Her Mevsim Güzel" isimli amatör ve profesyonel fotoğrafçıların objektiflerinden, Yeşilyurt’un doğal, tarihi, kültürel ve günlük yaşamla ilgili güzelliklerini konu alan fotoğraf yarışmasının ikinci etabı olan İlkbahar kategorisi sona erdi.

Yeşilyurt’ta ilkbahar mevsiminin, doğal (kayısı çiçekleri ve kayısının hasat serüveni, kiraz çiçekleri ve kirazın hasat serüveni) kırsal ve kent hâlini kadrajlayan fotoğrafların yarışmasında dereceye giren eserler belli oldu.

Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmelerin sonucunda birinci Zehra Yumru Yıldız, ikinci Murat Öksüz, üçüncü Fettullah Güleç’in objektiflerinden yansıyan fotoğraf kareleri oldu.

Seçici kurul, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım  Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özdemir, Fotoğraf Sanatçısı-MAFSAD Başkanı İnan ORHAN,  Fotoğraf Sanatçısı- MAFDER Başkanı Abdulkadir KIZIL, Yeşilyurt Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü-Fotoğrafçı Ahmet BERBER ile Yeşilyurt Belediyesi Proje Koordinatörü-Mimar-Fotoğrafçı Okan KARAKAŞ’tan oluşuyor.

Fotoğraf yarışmasının ikinci etabı olan İlkbahar kategorisinde dereceye giren yarışmacılara Yeşilyurt Belediyesi tarafından Birinciye: 2.000 TL, İkinciye: 1500 TL, Üçüncüye: 1000 TL ödül verilecek. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar, Yeşilyurt 21.Kültür, Kiraz ve Spor Festivali sırasında Malatya Park Avm’de sergilendi.

Ödüllü olan bu yarışma ile amatör veya profesyonel fotoğrafçıların objektiflerinden, Yeşilyurt'un doğasını, tarihini, kültürel ve günlük yaşamlarını, ilgili güzelliklerini dikkatlere sunarak, bu eserleri toplumla paylaşmak ve gelecek nesillere aktarmak amaçlanmaktadır.

82 mahalleden oluşan Yeni Yeşilyurt’un kendine özgü karakteristiğini ortaya koyan, tarihi ve kültürel zenginliklerinin, doğal güzelliklerinin, yaşama dair huzur, coşku, mutluluk, hüzün, çarşı ve pazar öğelerinin ön plânda olduğu ve dört mevsimini (kış, ilkbahar, yaz, sonbahar) anlatan fotoğraflar, her mevsim için ayrı bir kategori olarak değerlendiriliyor.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber