Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Şubat 2016 - 19:00 Yorum: 0

Yeşilyurt, Sarajevo ile kardeş şehir olacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında gündeme alınan 14 maddeyi oy birliği, 8 maddeyi oy çokluğuyla kabul ederken, 7 madde ise İmar Komisyonuna havale edildi.

Yeşilyurt, Sarajevo ile kardeş şehir olacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında gündeme alınan 14 maddeyi oy birliği, 8 maddeyi oy çokluğuyla kabul ederken, 7 madde ise İmar Komisyonuna havale edildi.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet binasının toplantı salonunda Başkan Vekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleştirilen Şubat Ayı Meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 08 Ocak 2016 tarihli Meclis karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Başkan Vekili Yakıcı tarafından okunan maddeler tek tek oylamaya sunuldu.

Belediye Meclisinde görüşülen Tecde Mahallesi 5651 sayılı İmar adasının doğusunda ki park alanı içerisinde bulunan trafo alanının kaldırılarak yolun doğusunda bulunan diğer park alanının trafo alanı olarak belirlenmesi için plan tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, Mülkiyeti Belediyemize ait ilçemiz Mollakasım Mahallesi Gaziantep Caddesinde bulunan Mezbahane kira sözleşmesinin feshi hakkındaki Veteriner İşleri Müdürlüğü teklifi oy birliği ile Tecde Mahallesi 5587 ada 3,5 ve 6 nolu parsellerde imar planı tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, Belediyemiz Meclisinin 01/07/2015 tarih ve 117 sayılı kararı ile onaylanan ve askı süreci tamamlanan Aşağıbağlar Mahallesi 5857 ada 4 nolu parselde yapılan plan tadilatı hakkındaki Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü raporunda belirtilen eksiklikler hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, İlyas Mahallesi 5475 ada 4 nolu parselin plan tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, Ön Bahçe Mesafelerinin belirlenmesi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, Yakınca Mahallesi 4370 ada 12,13,14 nolu parseller ile ilgili askıdaki plan tadilatına yapılan itiraz hakkında İmar Komisyonu Raporu, 2016 mali yılı içerisinde Zabıta Personeline Ödenecek Aylık Azami Fazla Çalışma Ücreti hakkında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, Belediye Başkanına Yetki verilmesine dair Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, Bosna Hersek Sarajevo Belediyesi Araştırma ve İnceleme gezisi için görevlendirme talebine dair Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

BOSNA HERSEK SARAJEVO İLE KARDEŞ ŞEHİR

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yazısı ile Bosna Hersek Ülkesi Sarajevo şehri ile kardeş şehir olunmasına dair teklifi görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi oy birliği ile kabul edildi.

KENT KONSEYİ KURULUYOR

Belediye Meclisi, Yeşilyurt İlçesinde Kent Konseyi kurulmasına yönelik önergeyi oybirliği ile kabul etti.

“SU DEPOSU” ÇOCUK PARKI, “BARIŞ PARKI” OLDU

Belediye Meclisi, Şeyhbayram Mahallesi Hacı Bektaş-ı Veli Caddesi Evliya Sokakta bulunan “Su Deposu” Çocuk Parkı isminin “Barış Parkı” olarak değiştirilmesi yönünde teklifi Kent Estetiği Komisyonuna havale edilmesine oy birliği karar verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber