Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 13:25 Yorum: 0

Yeşilyurt; “Şehrimize hayırlı olsun”

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkındırılması kapsamında hazırlanan ve Başbakan Binali Yıldırım...

Yeşilyurt; “Şehrimize hayırlı olsun”

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkındırılması kapsamında hazırlanan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yatırım programında Erzurum'un da belirlenen 23 ili kapsayan 5 cazibe merkezi arasında yer almasını değerlendirdi.

Erzurum'un 23 ili kapsayan 5 cazibe merkezi arasında yer alması için Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, Erzurum Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yaptıkları girişim ve yoğun çabalar neticesinde, Erzurum'un Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Programı'ndaki merkezler arasına girdiğini kaydeden İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyaretinde açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Programı içerisinde Erzurum da yer almıştır. Erzurum'un cazibe merkezi iller arasına girmesi ile birlikte program kapsamındaki teşvik, destek, hibe ve yatırımlardan ilimiz de faydalanacaktır. Böylelikle Erzurum'daki yatırım ve üretim faaliyetleri hız kazanacak, istihdam olanakları genişleyecektir" dedi.

Yeşilyurt, yaklaşık 10 yıl sürecek ve 2027 yılına kadar devam edecek olan kalkınma ve yatırım hamleleri ile Erzurum'un büyük yatırımlarla buluşarak sosyal ve ekonomik açıdan daha güçlü bir şehir konumuna yükseleceğini ifade etti. Erzurum'un cazibe merkezi olacak 5 il arasına girmesiyle birlikte yatırımcıların üretim ve satın alma desteği, makine ve teçhizat desteği, kredi ve teminat desteği, tesis ve fabrika desteği gibi çok büyük avantajlara sahip olacaklarını vurgulayan İl Başkanı Yeşilyurt, "Bu destekler ile şehrimizin ekonomisi ivme kazanacak ve vatandaşımızın yüzü gülecektir. Özellikle devlet destekli kurulacak yeni fabrikalar ile genç kardeşlerimizin istihdam sorunu büyük oranda çözüme kavuşacaktır. Ayrıca sağlık, ekonomi, tarım ve sosyal politikalar alanlarında başlayacak kalkınma hamleleri ile hem şehrimiz hem de bölgemiz zenginleşecektir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yüzünü güldüren Yatırım Destek Programı'nda, Erzurum'un 23 ili kapsayan 5 cazibe Merkezi arasında yer almasının mutluluğunu yaşarken, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber