Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Ocak 2015 - 15:55 Yorum: 0

Yeşilyurt Ziraat Odası çiftçileri uyardı

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, mazot ve gübre desteği almak için başvurmayan 2 bin 300 çiftçi için ek süre istediklerini belirterek, çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmalarını istedi.

Yeşilyurt Ziraat Odası çiftçileri uyardı

MALATYA - Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, mazot ve gübre desteği almak için başvurmayan 2 bin 300 çiftçi için ek süre istediklerini belirterek, çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmalarını istedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı yapan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, 2015 yılının çiftçiler için bereketli geçmesini temenni ederek, “2014 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine tabi olmayan ve mazot ile gübre desteği vermeyen çok sayıda çiftçimizin olduğunu görünce hemen harekete geçtik. Yeşilyurt Ziraat Odası olarak 2 bin 300 çiftçimizin başvurmadığını görünce, ÇKS başvuru süresinin uzatılmasını talep ettik. Askıya çıkan ÇKS listelerde çok sayıda çiftçinin olmadığı ortaya çıkınca AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’e durumu bildirdik. Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak yeniden süre alınması sağlanmıştır. 2014 Yılında ÇKS ve Mazot-gübre desteği için başvurmayan ve dilekçe vermeyen, askıya çıkarılan listelerde isimleri çıkmayan çiftçilerimiz hemen bulundukları İlçenin Tarım Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, sadece Yeşilyurt ilçesinde destek başvurusunda bulunmayanların sayısının 2 bin 300 olduğunu ve bunun karşılığının 350 bin lira olduğunu söyledi.

Solmaz ayrıca Yeşilyurt Ziraat Odası olarak iyi tarım yapan çiftçilere 26 Ocak 2015 Pazartesi gününden itibaren sertifikalarını Oda dan alabileceklerini belirterek “2015 yılı hasadının bol, pazarı bol ve sağlıklı bir yıl olmasını Allahtan dilerim” temennisinde bulundu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber