Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mayıs 2016 - 09:53 Yorum: 0

Yeşilyurt’tan İstanbul’un Fethi Mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt İstanbul'un Fethinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yeşilyurt’tan İstanbul’un Fethi Mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt İstanbul'un Fethinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yeşilyurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medeniyetler İttifakı'nın somutlaştığı mekan olan İstanbul, sadece Avrupa Kültür Başkenti değil, 1453'ten bu yana aynı zamanda Dünya Kültür Başkenti'dir. Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul'un fethidir. İstanbul'un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Kuruluşunu eski dönemde yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu kadim şehir, Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından adalet hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir.

"İstanbul'un fethi tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin, Hz. Peygamber "(S.A.V)'in "İstanbul mutlaka fethedilecektir, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur" övgüsüne mazhar olmuş çok kutlu bir zaferidir.

1453 yılında gerçekleşen İstanbul'un fethi; askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biridir.

Kahraman ecdadımızın mirası, kadim medeniyetimizin sağlam temellerini oluşturan hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletler, bugün de bizleri daha parlak yarınlara ulaştıracak en büyük gücümüzdür.

Bizler, Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine milletimizle birlikte taşıyacağız. AK Partimizin iktidara gelmesiyle birlikte başlayan hizmet ve yatırımlar artarak devam edecek, hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız.

Bu düşüncelerle âlemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in övgüsüne mazhar olarak bizlere bu dünya kenti miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han'ı, O'nun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul'un Fethi'nin 563. yıldönümünü kutluyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber