Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 30 Eylül 2014 - 11:06 Yorum: 0

"Yetim Kalan Ülke: Suriye” yayımlandı

Anadolu Ajansı “Oradaydı” serisinin üçüncü kitabı “Yetim Kalan Ülke Suriye”, kitapçılarda yerini aldı.

'Yetim Kalan Ülke: Suriye” yayımlandı

Anadolu Ajansı “Oradaydı” serisinin üçüncü kitabı “Yetim Kalan Ülke Suriye”, kitapçılarda yerini aldı.

Anadolu Ajansı (AA) son zamanlarda ön plana çıkardığı uluslararası haberciliğini kitap dünyasına taşıdı. Ortadoğu'da yaşanan haberleri her gün dünyanın dört bir yanındaki abonelerine ulaştıran AA, yaptığı çalışmaları kitaplaştırdı ve en zor anlarına tanıklık ettiği üç ülkeye dair arşiv ederi taşıyan AA “Oradaydı” kitap serisini yayımladı. 

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün umumi yayın yönetmeni bulunduğu üç kitabın sonuncusu “Yetim Kalan Ülke Suriye' sektöre çıktı. Kitabı 30 benlik haberci ve editör ekibi, altı ayrı bölüm şekilde hazırladı. Kitapta, Suriye siyasal tarihinden başlayarak, bugünlerde ülkenin arasında bulunduğu acı, tahribat ve insanlık dramı anlatılıyor. Suriye'nin tarihi, silahlı muhalefet süreci, savaşın getirdiği açlık, ölüm ve hüznü anlatan 'Yetim Kalan Ülke Suriye' kitabı ile savaşın acı bilançosu gözler önüne seriliyor. 

Olayları yakında takip eden AA habercileri de Suriye'de bombardıman esnasındaki gözlemlerini, şahitliklerini ve vakalar sırasında yaşadıklarını 'Oradaydı' başlığı ile okuyucuya birinci elden sunuyor. Kitapta AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün 'Emevi Cami, yüzyıllık hüzün' başlıklı şahitliği de yer alıyor.

Suriye kitabında AA foto muhabirleri vasıtası ile çekilen fazla aşırı sayıda hususi fotoğraf kullanıldı. 

'Acının noksan bulunmadığı coğrafyanın yalnızca üç bölgesi'

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, yayın yönetmenliğini yaptığı üç kitap hakkında, 'Mısır, Gazze ve Suriye bu acının noksan bulunmadığı coğrafyanın yalnızca üç bölgesi. Bu üç alanda yaşanan vakalara fazla aşırı yakın şahitlik oluşturan Anadolu Ajansı habercileri var. Üç yıldır bu alanda tanık olduğumuz acı vakalar yüzünden psikolojimiz bozuldu, hastalandık, yaralandık ve hayatlarımız değişti. Gözümüzün önünde vurulan insanlar, azap altında öldürülen çocuklar, kadınlar gördükten sonra bundan sonra yaşama eskisi benzeri bakamıyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Öztürk ayrıca, 'dünyanın en zor coğrafyasının habercileri' olduklarını belirterek, 'Her gününü savaşlarda geçiren, her haberini insanlığın en acı olaylarına ayıran insanlarız. Ölümlere, işkencelere, ağıtlara şahitlik ediyoruz' ifadesini kullandı.

Önümüzdeki günlerde kitapların Arapça ve İngilizce baskıları yapılarak dünya kitapçılarına dağıtılacak. Böylece, habercilik yaptığı devletlerde tarihe tanıklık eden AA, Mısır, Gazze ve Suriye konulu kitapları üç dilde kitapseverlerle buluşturmuş olacak.

Kitaplarda, 2011'den bu güne kadar Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler harp ortamlarında bulunan uzman habercilerin araştırmalarıyla kronolojik şekilde anlatılıyor. Öncelikle devletlerin kısa siyasal tarihçeleri, meydana gelen vakalar ve haber özelliği taşıyan konular detaylı bir biçimde işleniyor. Buna ek şekilde o ülkede vazife yapmış ve vakalara şahitlik etmiş habercilerin şahsi izlenimleri ve tanıklıkları da kitaplarda önemli bölümler şekilde yer alıyor. 'Oradaydı' başlığı altında yer alan tanıklıklarda haberciler, vakalar yaşanırken, fotoğraf çekerken ve ya görüntüleri kaydederken neler yaşadığını, neler hissettiğini anlatıyor.

AA, her üç kitap için düşük fiyatlı baskılarının haricinde özel numara verilmiş ve ticari şekilde satılmayacak koleksiyon baskılar yapacak. Sınırlı sayıda yapılacak bu hususi baskı, yalnızca ülke erkanı ile önemli kütüphane ve koleksiyonculara verilecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber