Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ramazan 2015 30 Haziran 2015 - 14:39 Yorum: 0

Yetimi, kimsesizi ve yaşlıları gözetmeliyiz

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir İlçesi ile başlatmış olduğu ‘Çarşı İftarı’ programlarına Darende ilçesi ile devam etti.

Yetimi, kimsesizi ve yaşlıları gözetmeliyiz

MALATYA/DARENDE - Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir İlçesi ile başlatmış olduğu ‘Çarşı İftarı’ programlarına Darende ilçesi ile devam etti. 

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Darende’de düzenlenen iftar yemeğine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra; Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, daire başkanları ve Darende protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eser; Hep beraber iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Darende ilçe meydanında düzenlenen iftar programında, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir günde böyle güzel bir meydanda hep beraber iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek günlerimizin huzurlu, sağlıklı geçmesini Cenab-ı Allahtan diliyorum” dedi.

Kuş; Ramazan birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır

Böyle kalabalık bir ortamda iftar etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, “Ramazan ayı birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Malatya’dan gelerek bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Büyükşehir olduktan sonra her zaman ve her konuda yanımızda oldular. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

Çakır; Yetimi, kimsesizi ve yaşlıları gözetmeliyiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak, Malatya merkezde olduğu gibi ilçelerimizde de vatandaşlarımızla bir arada olmak, beraber iftar etmek istedik. Her gün bir mahallede 1000 kişilik iftar verilmekte. Ayrıca iftar sonrası Aspuzuda Ramazan Gecelerinde farklı farklı programlar düzenlenmektedir. Merkezde düzenlenen bu etkinliklerin ilçelerimizde de devam etmesini arzu ettik ve bu sene ilçelerimizde “Çarşı İftarı” programları ile hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. 

Ramazanlar bizler için özel aylar, bu ayları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Birliğimiz ve beraberliğimiz adına, dostluk, kardeşlik, komşuluk ve akrabalık ilişkileri anlamında çok önemli fırsatlar veriyor bizlere. Birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz.  Tüm İslam coğrafyasında yaşanan bu sıkıntıların ülkemizde yaşanmamasının temelinde dayanışmamız, komşularımızı gözetmemiz, yetimi, kimsesizi, yaşlıları gözetmemiz yatıyor. Bu güzel geleneklerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Bugün sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah bizleri daha güzel ramazanlarda buluşturur” dedi.

Darende ilçe merkezinde kurulan ‘Çarşı İftarı’ programında iftar öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi de bir konser verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber