Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Haziran 2016 - 14:03 Yorum: 0

Yetimler İçin Hat Sergisi Beğeni Topladı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Geleneksel Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi Kumbaracı4'ün organize ettiği ve gelirinin tamamının...

Yetimler İçin Hat Sergisi Beğeni Topladı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Geleneksel Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi Kumbaracı4'ün organize ettiği ve gelirinin tamamının yetimler yararına kullanılacağı sergideki eserlere sanat ve hayırseverler büyük ilgi gösterdi.

İHH tarafından ilan edilen Dünya Yetimler Günü'nün bu yıl üçüncüsü kapsamında düzenlenen "Kalemden Kalbe Dünya Yetimler Günü" sergisi büyük ilgi gördü. Pazar günü açılan sergi ile ilgili bilgi veren Kumbaracı4'ün sahiplerinden Erhan Geyik, "Sergiyi hazırlarken galerimizin ortakları Edip Sağlık ve aynı zamanda serginin küratörlüğünü de yapan Ebubekir Mete ile çok zor, uzun ama manevi getirisi hiçbir şey ile ölçülemeyecek yola çıktığımıza karar verdik. 6 ay boyunca büyük bir emek ve çaba harcadık ve bunların tamamını yetimler için, onlara bir katkımız olması için yaptık. Maddi olarak hiçbir kazancımız olmayan ama manevi kazancımızın olağanüstü olduğu sergiye ilgi de bizi ayrıca çok mutlu etti" dedi.

Erhan Geyik, sergide 43 hattat ve 27 müzehhibin yaptığı 48 eserin yer aldığını belirterek, "Pazartesi günü TBMM Milli Saraylar, Saray Koleksiyonları Müzesi'nde başlayan sergideki eserlerin tamamının satılması ve elde edilecek gelirle yeni bir yetimhane inşası planlandı. Çok şükür sergiye ilgi yoğun oldu eserlerin 25 tanesi şimdiden satıldı. Geriye kalan eserler de hem sanatı hem hayrı sevenleri bekliyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber