Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 29 Mart 2017 - 17:28 Yorum: 0

YGS Türkiye 2’ncisi Gökçe’nin duygusal anları

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 2'ncisi olan Gökçe Aybeniz Sevim, "Herkes kalbinden geçen şekilde, ailesinin ve öğretmenlerinin...

YGS Türkiye 2’ncisi Gökçe’nin duygusal anları

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 2'ncisi olan Gökçe Aybeniz Sevim, "Herkes kalbinden geçen şekilde, ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle sakin bir yolda rahatça ilerleyebilirse verimli olabileceğine inanıyorum" dedi.

Ankara'da TED Ankara Koleji Bilim İnsanı Yetiştirme Programında öğrenim gören Gökçe Aybeniz Sevim, 2017 YGS'de YGS-1, YGS-2 ve YGS-6 puan türlerinde Türkiye 2'ncisi oldu. Okul hayatında başarısı yüksek bir öğrenci olan Sevim, başarı hikayesini ve YGS maratonunu İHA muhabirine anlattı. Bu sırada duygusal anlar yaşayan Sevim, gözyaşlarına hakim olamadı.

Çevresindeki insanlar, arkadaşları, öğretmenleri ve ailesinden aldığı tepkilerin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Sevim, "12. sınıfta her şey bir anda çok yoğun oluyor. Hem okula devam ediyoruz, bir yandan özel kurslar, önünüze kitaplar yığılıyor, her şey uzayıp gidiyor. Benim uyguladığım ve şuana kadar işe yaradığını gördüğüm bir yöntem; soru sayılarına bakmamak lazım, ne kadar kitap bitirdiğinize bakmamak lazım, kendinizi insanlarla kıyaslayarak ilerleyemezsiniz. Önemli olan o gün, o zamana kadar kendi içinizden gelenleri, hissettiklerinizi yapabildiniz mi. Uykumdan da hiçbir taviz vermedim. Gece 2-3'lere kadar çalışmak, soru sayılarınızı yazıp, hesaplayıp sonra bunu başka insanlara göstermek size bir şey katmıyor. Önemli olan bu yıldan ne kadar az zararla kendinizi kurtarabildiğiniz bence. Herkes kalbinden geçen şekilde, ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle sakin bir yolda rahatça ilerleyebilirse verimli olabileceğine inanıyorum. LYS'nin de güzel geçeceğine inanıyorum. Çünkü çalışma aynı şekilde devam ediyor. Ülkemin ve toplumun yapısından korkmayacak bir halde olmak istiyorum, rahatça mesleğimi yapabileceğim veya tercih ettiğim şeylerden dolayı yargılanmayacağım bir gelecekte yaşamak istiyorum. Tıp tercihi yapmayı düşünüyorum. LYS'ye girecek arkadaşlarım da sakin olsunlar" şeklinde konuştu.

Kızlarıyla gurur duyduklarını dile getiren anne Ebru Sevim ve baba Mehmet Sevim ise, kızlarının kendilerini hiç yormadığını, kolay bir süreç olduğunu ve rahatlığın Gökçe'ye başarı getirdiğini ifade etti. Mehmet Sevim, önemli olanın ahlaki zeka olduğunun altını çizerek, "Öğreniminden sonra da ahlaki zekasını geliştirebilirsek topluma faydalı olabilir" şeklinde konuştu.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Sevinç Atabay da, öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek, her sene okuldan YGS ve LYS'de derece elde eden öğrencilerin olmasına alıştıklarını söyledi. Öğrencileri çok önemsediklerini ifade eden Atabay, onları sadece sınav notlarıyla görmeyip, okulu bitirdikten sonraki hayat başarılarının nereye gideceği konusunda da hazırlamanın görevleri olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber