Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

YGS'ye girecek öğrencilere moral yemeği

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere moral yemeği verildi.Öğretmen Evi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte...

YGS'ye girecek öğrencilere moral yemeği

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere moral yemeği verildi.

Öğretmen Evi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Güngör Azim Tuna, öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerin fazla heyecanlanmamasını isteyen Tuna, birkaç saatlik sınavla insanların geleceğinin belirlenmesinin zor olduğunu kaydetti.

Tuna, Türkiye'deki eğitim düzeyinin yükseldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Artık günümüzde herkes üniversite eğitimine istediği yerde okuma şansı buluyor. İki tane, üç tane üniversite bitirenler var. İnsanlar, aldıkları bu eğitimlerle kendilerine büyük donanım ve vasıf kazandırıyorlar. Bizim zamanımıza nazaran kıyaslarsak günümüzde siz gençlere sunulan seçenekler çok fazla. Bu zamanda yabancı dil bilmek çok önemli. Bir tane veya iki tane yabancı dili çok iyi öğrenin. Dünyayı takip edebilme, kendinizi dışarıya karşı daha iyi anlatabilmek için yabancı dil bilmek önemli bir vasıf. Bizim zamanımıza göre bugünün gençliği olarak sizler biraz daha gayret göstermeniz gerekiyor."

Öğrencilerin sınavdan alacakları kötü bir sonuçla hayata küsmemeleri gerektiğini aktaran Vali Tuna, "Sizler daha iyisini her zaman yapacak kapasitede insanlarınız. Bizim için önemli olan bu ülke gençliğinin birbirine olan sevgisi ve saygısıdır. Bu ülkenin gençleri birbirini sevmelidir. Birlikte hayır işlerinde yarışmalıdır. Sosyal sorumluluk projelerinde, ortak gönüllü çalışmalarına katkıda bulunmalarıdır" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de bir hafta sonra yapılacak sınavda öğrencilerden panik yapmamalarını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber