Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 10:53 Yorum: 0

YGS'ye girecek öğrencilere öneriler

GAZİANTEP (AA) - SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere, "Yılların çalışmaları...

YGS'ye girecek öğrencilere öneriler

GAZİANTEP (AA) - SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere, "Yılların çalışmaları ve birikimlerin değerlendirildiği bu sınavı, üzerinizde baskı unsuru olarak görmeyin" diye öneride bulundu.

Sınav, yazılı açıklamasında, üniversite sınavının öğrenciler için zor bir süreç olduğunu belirtti.

Tüm öğrencilere başarılar dileyen Sınav, "Bu sınavların sonucuna göre yılların çalışmaları ve birikimler değerlendiriliyor. Bu da haliyle öğrenciler için büyük bir baskı oluşturuyor. Neredeyse tüm hayatınızı şekillendirirken seçtiğiniz üniversite ve bölüm, sizin için en büyük referans olarak her yerde karşınıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Sınav stresinin üzerine bir de üniversite eğitiminin bilinmezliğiyle karşı karşıya kalan öğrenciler için sürecin daha da zor geçtiğini aktaran Sınav, şunları kaydetti:

"Üniversiteler eğitim ve öğretim kurumlarıdır. Sadece daha profesyonel bir bakış aç ısıyla eğitim fonksiyonlarına, araştırma ve hizmet fonksiyonları da eklenmiştir. Öğrencilerin daha büyük bir hevesle sınava hazırlanmaları için üniversiteleri ziyaret etmelerinin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Üniversite olarak kapımız fikir almak, ziyaret etmek isteyen öğrencilerimize açık. Yetkililerimizle görüşerek, üniversite hakkında gerekli bilgileri alabilirler."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber