Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 27 Kasım 2014 - 12:08 Yorum: 0

Yiğidoların "değişmez altılısı"

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da, geride kalan 10 haftada en fazla forma şansı bulan Adem Koçak, Ertuğrul Taşkıran, Burhan Eşer, Aatif Chahechouhe, Ziya Erdal ve Ümit Kurt, teknik direktör Roberto Carlos'un vazgeçilmezleri olmayı başardı

Yiğidoların 'değişmez altılısı'

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da, 6 futbolcu ligde geride kalan 10 haftada en fazla forma şansı bularak, Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'un değişmeyen isimleri arasında sahadaki yerini aldı. 

Ligde topladığı 9 puanla 16. sırada bulunan kırmızı-beyazlı ekipte, Adem Koçak, Ertuğrul Taşkıran, Burhan Eşer, Aatif Chahechouhe, Ziya Erdal ve Ümit Kurt geride kalan haftalarda Carlos'un kadroda vazgeçemediği oyuncular olmayı başardı.

Geride kalan haftalarda orta saha oyuncusu Adem Koçak 10 maçın tamamında oynama şansı bulurken, kaleci Ertuğurul Taşkıran, defans oyuncuları Ümit Kurt ve Ziya Erdal ile orta saha oyuncuları Burhan Eşer ve Aatif Chahechouhe 9 maçta 90'ar dakika oyunda kalarak en fazla forma şansı bulan oyuncular arasında dikkati çekti. 

Sivasspor'un sezon başında pilot takımı Anadolu Üsküdar'dan kiraladığı kaleci Deniz Öksüz ile orta saha oyuncusu Pekin Köşnek ise henüz kırmızı-beyazlı formayı giyme şansı yakalayamadı. 

- Roberto Carlos'un görüşleri

Takımda en fazla forma giyen oyuncularının performansıyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan teknik direktör Roberto Carlos, takım kaptanı Adem Koçak'ın kırmızı-beyazlı ekibin en önemli referanslarından birisi olduğunu söyledi. Carlos, "Adem iyi bir dönem geçiriyor ve o yüzden tabi ki performansı da çok iyi. Kendisi yorgun düşüp, herhangi bir aksilik olmadığı takdirde her zaman oynamaya devam edecek" dedi. 

Defans oyuncusu Ümit Kurt'un milli takımdan döndükten sonra performansında biraz düşüş yaşadığını belirten Carlos, "Ümit'in eski performansını yakalaması için çalışıyoruz" diye konuştu. 

Sol bek Ziya Erdal'ın ise Berk Neziroğluları gibi önemli bir yedeği olduğunu kaydeden Carlos, "Ziya o yüzden, her zaman kendisini iyi tutmaya çalışıyor. Ziya'nın milli takım gibi bir hedefi var ve bunun için her zaman en iyi performansını sahaya yansıtma gayreti içerisinde" ifadelerini kullandı. 

Kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın da Korcan Çelikay gibi önemli bir yedeğinin bulunduğuna dikkati çeken Carlos, bu yüzden Ertuğrul'un her zaman iyi olmak zorunda olduğunu, zaten kendisinin de bunun farkında olduğunu kaydetti. Ertuğrul'un her maçta en iyi performansı sahaya yansıtmaya çalıştığını vurgulayan Carlos, Ertuğrul'un takımın lider oyuncularından birisi olduğunu aktardı.

 

Carlos, orta saha oyuncusu Burhan Eşer'in geçen sezonki performansının gerisinde olduğunu, takım için asist anlamında çok önemli bir futbolcu olan Burhan'ın günden güne eski performansına dönme sinyalleri verdiğini ifade etti.

Gole dönük orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe'nin de çok kaliteli bir yetenek olduğunu dile getiren Carlos, "Ama şuan ki performansından daha iyisini yapması lazım. Bunu yapacağına da inanıyorum. Umarım geçen sezon gibi başarılı bir performans gösterecektir" dedi.

Teknik direktör Roberto Carlos, tüm futbolcularından sahada daha iyi şeyler yapmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber