Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Mart 2018 - 17:58 Yorum: 0

Yığılcalı arıcılar bir ilki daha başardı

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin (DAGEM) girişimleri sonucunda SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi ile Yığılca...

Yığılcalı arıcılar bir ilki daha başardı

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin (DAGEM) girişimleri sonucunda SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi ile Yığılca BAL-KÖY Kooperatifi arasında propolis üretim sözleşmesi gerçekleştirildi.

Sözleşme imza törenine; DAGEM Müdürü Öğretim Üyesi Meral Kekeçoğlu, Müdür Yardımcısı Pınar Göç Rasgele, SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı ve Üretim Müdürü Taylan Samancı, BAL-KÖY Kooperatif Başkanı Nizamettin Kalaycı, Bal Üreticileri Birlik Başkanı Erdoğan Çıracı ve Yığılcalı arıcılar katıldı.

DAGEM'in katkı ve destekleriyle imzalanan sözleşme ile propolis ve arı sütünün ilk defa ticari boyuttaki üretimi Yığılcalı arıcılar tarafından gerçekleştirilecek. Üretilen propolisler, SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi tarafından satın alınarak kozmetik ve ilaç sektörüne yönelik ürün üretiminde değerlendirilecek. Böylece bölge arıcıları bal dışındaki diğer arı ürünlerinden de gelir elde etme imkanına kavuşacak.

İmzalanan sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan DAGEM Müdürü Meral Kekeçoğlu, eşsiz arı ekotipi nedeniyle izole bölge ilan edilen Yığılca'da, BAL-KÖY Kooperatifine üye olan arıcılar tarafından organik propolis üretimi yapılacağını belirtti. Kekeçoğlu, "Ülkemiz, koloni sayısı ve toplam bal üretimi bakımından dünya ikinci sırada; ancak istatistiklere bakıldığında bal dışındaki propolis, arı sütü, polen, arı zehiri gibi diğer arı ürünleri ülkemizde ticari boyutta üretilmemektedir" dedi.

Yığılcalı arıcılar bir ilki daha başardı

Yığılcalı arıcılar bir ilki daha başardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber