Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 29 Temmuz 2016 - 17:33 Yorum: 0

Yıldırım belediyesi gürültü kirliliğine savaş açtı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri gelen şikayetler üzerine ses - desibel kontrolü yaparak kurallara uymayan işyerlerine yaptırım uyguluyor.

Yıldırım belediyesi gürültü kirliliğine savaş açtı

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki gürültü kirliliğine savaş açtı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri gelen şikayetler üzerine ses - desibel kontrolü yaparak kurallara uymayan işyerlerine yaptırım uyguluyor. 2015 yılında 185, 2016 yılının ilk 3 ayında ise 83 adet denetim yapıldı. Bu denetimlerde belirlenen desibelin üstünde gürültü çıkartan işyerlerine ise cezai müeyyide uygulandı. Denetimlerde müzik kaynaklı gürültü ve havalandırma kaynaklı gürültü sebebiyle çevreyi rahatsız eden işyerlerine idari para cezası verildi. Canlı müzik, mesken gürültüsü, düğün, havalandırma ve jeneratör gibi kaynaklarla inşaat gibi gürültü kaynaklarına ilişkin şikâyetleri denetleyen ekipler, vatandaşları da sık sık uyararak konuyla ilgili bilgilenmelerini sağlıyor.

Gerek vatandaşların, gerekse devletin çevreye karşı sorumlu olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yaşanabilir bir Yıldırım adına ilçemizde hiçbir kirliliğe geçit vermiyoruz. Çevre, hava ve görüntü kirliliğinin yanı sıra gürültüye de savaş açmış durumdayız. Vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyen, rahatsız edici sesler çıkartan fabrika, işyeri, atölye, eğlence yerleri gibi mekanlarda sık sık kontroller yapıyoruz. 400 bin metrekarede 700 bini aşkın nüfusu, 230 bin adetten oluşan ev ve işyeri hacmine sahip Yıldırım'da hayata geçirmeye başladığımız kentsel dönüşüm projeleri ile bu sorunun da önüne geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Edebali, korna, klakson ve yüksek sesin de bir çevre kirliliği olduğunu hatırlatarak, vatandaşları daha hassas olmaya davet etti.

Yıldırım belediyesi gürültü kirliliğine savaş açtı

Yıldırım belediyesi gürültü kirliliğine savaş açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber