Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 10 Ağustos 2022 - 14:38 Yorum: 0

Yıldırım meslek sahibi yapıyor

Yıldırım İstihdam Kompleksi, hem ihtiyaç duyulan nitelikli insanların yetiştirilmesine rehberlik ediyor hem de işverenlerin ihtiyaç duyduğu personele erişmesine...

Yıldırım meslek sahibi yapıyor

Yıldırım İstihdam Kompleksi, hem ihtiyaç duyulan nitelikli insanların yetiştirilmesine rehberlik ediyor hem de işverenlerin ihtiyaç duyduğu personele erişmesine olanak sağlıyor.

İşverenlerin sektör bazında ve meslek gruplarına göre ihtiyaç duydukları iş alanlarında işçi bulmalarına yardımcı olmak için ücretsiz mesleki eğitimler düzenleyen Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirerek yeni istihdam alanları oluşturuyor. Özellikle genç istihdamını arttırmak için 18-30 yaş arası gençlere ücretsiz teknik eğitim kursları düzenleniyor. İstihdam açığı olan meslek gruplarında gençlerin becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, başta tekstil olmak üzere, otomotiv ve makine sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilerek kalıcı istihdamın sağlanması amacıyla çalışmalar yürütüyor.

İşe ihtiyacı olan vatandaşların başvurularının kayıt altına alınmasının ardından başvuru sisteminde bireylerin eğitim düzeyleri, yetenekleri kategorize edilerek veri tabanı oluşturuluyor. Uygun iş açığı oluştuğunda vatandaşlar ve ilgili firma ile irtibata geçilerek köprü vazifesi görülüyor. Şartların sağlanması durumunda vatandaşlar istihdama kazandırılıyor. Yıldırım İstihdam Kompleksi'ne gelen vatandaşlar kısa sürede alanlarına göre iş bulmanın sevincini yaşıyor.

3 yılda 18 bin 495 kişiye iş imkanı

Yıldırım İstihdam Merkezi aracılığıyla 2022 yılının ilk 7 ayında 81'i engelli olmak üzere toplamda 5 bin 758 kişinin işe yerleştirilmesine öncülük ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "3 yılda 18 bin 495 hemşehrimizin iş sahibi olmasına öncülük ettik. Yıldırım'da hiçbir vatandaşımızın işsiz kalmasına göz yummayız. Halkımızın mutluluğu için ekip arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber