Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Nisan 2014 - 10:13 Yorum: 0

Yıldırıma botanik park

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Vakıfköy'den başlayıp Ankara Yolu'na kadar uzanacak 300 bin metrekarelik alanda yapacağı Vakıf Botanik Parkı projesinin ihalesine çıkıyor.Büyükşehir...

Yıldırıma botanik park

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Vakıfköy'den başlayıp Ankara Yolu'na kadar uzanacak 300 bin metrekarelik alanda yapacağı Vakıf Botanik Parkı projesinin ihalesine çıkıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yaşanabilir ve yeşil olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini kaydederek, Vakıf Botanik Parkı'nın kentin en büyük parklarından biri olacağını bildirdi.

Özellikle Osmangazi ve Yıldırım gibi yeşil alan miktarı az olan bölgelerde bu tür çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Başkan Altepe, ''Bursa'da yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanı parklandırdık. Şimdi de Yıldırımın Vakıf bölgesindeki 300 bin metrekarelik alanı bu silsileye katmak için kolları sıvadık'' dedi.

Vakıf Botanik Parkı'yla ilgili çalışmalara yaklaşık 1 yıl önce başladıklarını fakat tahsis işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle çalışmaları tamamlayamadıklarını dile getiren Altepe, ''Daha önce buraya ıhlamur, sedir ve çam türündeki yetişmiş ağaçları nakletmiştik. Şimdi tüm tahsis işlemleri tamamlandı. Son düzenlemeleri de yaparak yakında ihaleye çıkmak ve çalışmaları tamamlamak istiyoruz'' diye konuştu.

Bursalıların toplanıp buluşabileceği ve güzel vakit geçirebileceği planlanan parkta, oturma ve yürüyüş gruplarının yanı sıra rekreasyon alanları, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, tematik bahçeler yer alacak. 11 bin metrekarelik göletin de bulunacağı parkta çeşitli sosyal alanlar da yer alacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber