Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2016 - 14:13 Yorum: 0

Yıldırım’a “Kentsel Gelişim Merkezi”

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projelerinin hazırlandığı "Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi" hizmete...

Yıldırım’a “Kentsel Gelişim Merkezi”

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projelerinin hazırlandığı "Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi" hizmete girdi.

Yıldırım'ın yüzde 33'nü kapsayacak kentsel dönüşümün kalbi olacak Belediye Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi hizmete girdi. 5 bin metre kapalı alanda hizmet verecek merkezin bünyesinde kentsel tasarım ofisi, çok amaçlı salon, toplantı salonu, sergi alanı, kafeterya, medya odası, AR-GE gibi birimler yer alıyor. Vatandaşalar her türlü bilgilendirmenin yapılacağı merkezde kentsel dönüşüm projelerinin maketleri de sergilenecek.

Yıldırım için kentsel dönüşümün bir tercih değil zaruret olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dönüşüm çalışmalarının tek elden yürütüleceğini ifade etti. Kentsel dönüşümün binaların yenilenmesinden ibaret olmadığını, birçok farklı boyutunun bulunduğunu dile getiren Edebali, "Merkezimizde kentsel dönüşümün proje aşamasında ayrıntılı sosyal doku analizleri, anket ve görüşme içerikli saha araştırmaları ile dönüşümün sosyal ve ekonomik yapıya etkileri incelenerek, ortaya çıkan sonuçlar, uzmanlar tarafından değerlendirilerek ortaya çıkan bilgiler ışığında dönüşümün yol haritasını oluşturulacak" dedi.

Sonraki aşamada ise ortaya çıkan sonuçların projelerin uygulanacağı bölge sakinleriyle paylaşılacağını belirten Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm, sosyolojik, psikolojik ve ekonomik boyutlarıyla çok yönlü bir konu. Merkezimize gelen hemşerilerimiz öncelikle kentsel dönüşümün neden gerekli olduğu konusunda bilgilendirilecek. Halk, ekonomik getirisini öğrenerek, bir mağduriyet yaşamayacağı konusunda ikna olacak. Konutunun mevcut durumunu ve dönüşümden sonraki oluşacak yeni yapılanmayı maketler üzerinden görme imkanına sahip olacak. Böylece daha proje aşamasında konuya tam vakıf olacak ve süreci bu merkezimizden takip edebilecek. Böylece vatandaşlarımız dönüşüm sürecinin içerisinde aktif olarak yer alacak" diye konuştu.

Bütün çalışmalarda olduğu gibi kentsel dönüşümde de önceliklerinin vatandaş rızası olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm projelerinin dünyadaki başarılı örneklerinin teknik analizlerle, ortak akılla ve katılımcı bir yöntemle hayata geçirildiğini görüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere bütün belediye hizmetlerini vatandaşlarımızı dahil ettiğimiz belediyecilik anlayışıyla hayata geçiriyoruz. Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'ni ortak akılı oluşturabilmek maksadıyla hayata kazandırdık. Türkiye'de başka hiçbir belediyede örneği olmayan merkezimizde hemşerilerimizi ağırlayarak kentsel dönüşümün hayatlarına neler katacağını anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Yıldırım’a “Kentsel Gelişim Merkezi”

Yıldırım’a “Kentsel Gelişim Merkezi”

Yıldırım’a “Kentsel Gelişim Merkezi”

Yıldırım’a “Kentsel Gelişim Merkezi”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber