Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 12:18 Yorum: 0

Yıldırım'da "kentsel dönüşüm" başladı

BURSA (AA) - Yıldırım Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarına 150 konutluk projeyle başlandı.Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptığı yazılı açıklamada, uzun uğraşlar...

Yıldırım'da 'kentsel dönüşüm' başladı

BURSA (AA) - Yıldırım Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarına 150 konutluk projeyle başlandı.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptığı yazılı açıklamada, uzun uğraşlar sonucu hazırlanan "Yıldırım Kentsel Dönüşüm Master Planı"nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Davutdede Mahallesi'nde kullanım süresi sona eren bir binanın yıkımı ile kentsel dönüşümü sembolik olarak başlatıp bu yıkımın büyük kentsel dönüşümün ayak sesleri olduğunu söylediklerini hatırlatan Edebali, şöyle konuştu:

"Değirmenlikızık’ta temelini attığımız 27 bin 821 metrekare alanda inşa edilecek yaklaşık 150 konutluk kentsel dönüşüm projesiyle de büyük dönüşümü başlatıyoruz. İlçemizin yapı stokunun çoğunu sağlıksız ve dayanıksız yapılar oluşturuyor. Yıldırımlıların orta şiddette bir depreme bile dayanamayacak binalarda yaşamalarını kabul edemeyiz. Sağlam, sağlıklı binalarda yaşamak herkesin isteğidir. Bu anlamda da Yıldırım’da kentsel dönüşüme diğer mahallelerimizi de katarak devam edeceğiz."

İlçenin birçok açıdan kalkınması adına dönüşümün önemine dikkati çeken Edebali, "Yeni Yıldırım hedefimize hemşehrilerimizle ulaşacak, herkesin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir oluşturacağız. Artık kentsel dönüşümde temel atma törenlerini değişik mahallelerimizde sıkça gerçekleştirme zamanıdır" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber