Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Yıldız Dağı'nda kurtarma tatbikatı

SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde kurtarma ekiplerince telesiyejde tatbikat yapıldı.Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ndeki tesislerde, senaryo...

Yıldız Dağı'nda kurtarma tatbikatı

SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde kurtarma ekiplerince telesiyejde tatbikat yapıldı.

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ndeki tesislerde, senaryo gereği 6 kişi telesiyejde mahsur kaldı. Bunun üzerine kayak merkezindeki kurtarma ekipleri kar motoruyla bölgeye sevk edildi.

Güvenlik önlemi alarak, telesiyeje çıkan ekipler, mahsur kalan kişileri güvenli şekilde indirdi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, kurtarılanlar, kar motoruyla merkezdeki tesislere götürüldü. 

Tatbikatı izleyen Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresine bağlı Buruciye A.Ş'nin kurtarma ekiplerinin Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiğini söyledi. 

Tesislerde, teknolojik aletlerin bulunduğunu ifade eden Ayhan, "Elektrik kesintisi veya jeneratörün devreye girmemesi ve manuel sistemin çalışmaması durumunda kurtarma ekipleri devreye girecek. Tatbikat, personelin eğitimi ve vatandaşın daha hızlı bir şekilde kurtarılması açısından önemliydi. Ortalama bir kişiyi kurtarma 8 dakika sürdü. Yaklaşık 26 dakikada 6 vatandaşımız bilinçli ve planlı bir şekilde kurtarıldı" dedi. 

Ayhan, kayak merkezinde Buruciye A.Ş'ye bağlı 25 kişilik teknik ekibin görev yaptığını söyledi. 

Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ise Buruciye A.Ş. ile işbirliği yaptıklarını dile getirerek, "Bu işbirliğinden ziyadesiyle memnunuz. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezinin Sivas halkı tarafından benimsenmiş olmasından mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber