Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Ekim 2014 - 12:03 Yorum: 0

Yıldız Dağları'nı yangınlara karşı iki komşu ülke koruyacak

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Burgaz Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan "Yangınsız Yıldız Dağları Projesi" ile olası yangınların önüne geçilmesi planlanıyor

Yıldız Dağları'nı yangınlara karşı iki komşu ülke koruyacak

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Burgaz Orman Bölge Müdürlüğü, "Yangınsız Yıldız Dağları Projesi" çerçevesinde işbirliği yapacak.

Kırklareli Orman İşletme Müdür Nüfer Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile iki ülke arasında orman yangınlarıyla mücadelede yeni strateji oluşturulacağını söyledi.

Ormanlık alanların bulunduğu Yıldız Dağları'nın Türkiye ve Bulgaristan için önemli olduğunu belirten Yavuz, projeyle sınır yangınlarının çıkmaması ve çıkan yangınlarla etkin mücadele etmeyi amaçladıklarını vurguladı. 

Yıldız Dağları'nın büyük bir kısmının Türkiye'de, küçük bir bölümünün ise Bulgaristan'da olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında Bulgaristan'ın Burgaz Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile zaman zaman bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyoruz. Karşılıklı olarak Yıldız Dağları'nın korunması ve yangınlarla mücadele çalışmalarımızı anlatıyoruz. Bilgi alışverişinde bulunarak Yıldız Dağları'nın daha etkin bir şekilde korunması için çalışıyoruz. Yıldız Dağları'nın korunması amacıyla iki ülke ele ele vermiş durumda. Yıldız Dağları her iki ülke içinde çok önemli." 

Yavuz, Türkiye'nin orman yangınlarındaki mücadelesinin Bulgaristan'a göre daha güçlü olduğunu dile getirdi.

Projenin 139 bin avro bütçeyle yürütüldüğünü aktaran Yavuz, "Proje çerçevesinde sınır köylüleri bilgilendiriliyor. Ormanlarımızı gelecek kuşaklara aktarmamız için var gücümüzle çalışacağız. Bu tür projeler yaparak, ormanlarımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.

 

- "Geçmişteki hataları yapmayacağız"

 

Burgaz Bölge Orman İşletme Müdürü Venelin Radkov ise proje ile artık Yıldız Dağları'nın daha etkin şekilde korunacağını vurguladı.

Orman yangınları konusunda iki komşu ülkenin de deneyimleri olduğunu anımsatan Radkov, "Orman yangınlarına karşı iki ülke bir olmalı. Ormanlar hepimizin. Geçmişteki hataları yapmayacağız. Orası Türkiye, burası Bulgaristan diyerek ormanlarımızı görmezden gelmeyeceğiz. Bu yüzden bu projeyle iki ülke deneyimlerini bir masaya yatırarak görüş alışverişinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Projenin gelecek yıl sona ereceği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber