Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 14 Mayıs 2016 - 12:43 Yorum: 0

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden, Emekli Hocasına Vefa

Yıldız Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu aldığı kararla, Davutpaşa Kampüsü'ne yeni yapılan İktisadi İradi Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'na emekli...

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden, Emekli Hocasına Vefa

Yıldız Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu aldığı kararla, Davutpaşa Kampüsü'ne yeni yapılan İktisadi İradi Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'na emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Demircioğlu'nun ismini verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonuna üniversitenin fakülteye kurucu dekan ve çok sayıda görevde bulunarak uzun süre hizmet veren emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Demircioğlu'nun adını vererek vefa örneği gösterdi.

"80'inci YILINDA GENEL TEORİ"

Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF Konferans Salonu hem önemli isimlerin bir araya geldiği panele hem de açılış ve isim verme törenine ev sahipliği yaptı. Yıldız İİBF'nin Davutpaşa Kampüsü'nde yapılan yeni binasında düzenlenen panelde iktisat biliminin önemli isimleri Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Prof. Dr. Ercan Eren ve Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu "80. Yılında Genel Teori" konulu panelde öğrencilerle buluştu.

Panelin ardından törene geçildi. Törene YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit, İİBF Konferans Salonu'na ismi verilen Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Demircioğlu, İİBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve YTÜ Makine Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Gültekin ve çok sayıda akademisyen ile davetli katıldı.

"DEMİRCİOĞLU OLUMLU KATKILARIYLA HER ZAMAN BİZE AĞABEYLİK VE BÜYÜKLÜK YAPTI"

Törende konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Demircioğlu'nun üniversiteye her alanda önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, üniversite senatosunun da, emekli hocalarına en azından bir vefa göstermek adına konferans salonuna ismini verme kararı aldığını aktardı.

Demircioğlu ile 7 yıl boyunca YTÜ Yönetim Kurulu'nda birlikte çalıştıklarını aktaran Rektör Yüksek, Demircioğlu'nun olumlu katkılarıyla her zaman ağabeylik ve büyüklük yaptığını belirtti.

Demircioğlu'nun öğretim üyeliği boyunca güzel işler yaptığını ve yapacağı yeni işlerde de böyle olacağına inandığını aktaran Rektör Yüksek, "Marifetin iltifata tabi olması lazım. Biz fakültelerin kendisine isim vermektense en güzel mekânlarına en güzel hizmetleri verenlerin ismini vererek onları yaşatmak istiyoruz. Bu sebeple fakültemizin en güzel mekânına da Murat Demircioğlu hocamızın adını verdik" şeklinde konuştu.

"1 OY FARKLA KURULDUK ŞİMDİ İSE TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİ ARASINDAYIZ"

Prof. Dr. Murat Demircioğlu ise törende yaptığı konuşmada, 39 yıllık meslek hayatının 28 yılını geçirdiği Yıldız Teknik Üniversitesi'nde böyle onur verici bir etkinlikte bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu aktardı.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin kuruluş aşamasında yaşanan zorluklardan ve verdikleri mücadelelerden bahseden Demircioğlu, o dönemde üniversite senatosundan bir oy farkla geçen YTÜ İİBF'nin bu gün Türkiye'nin en önemli İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri arasında yer aldığını aktardı.

"Marifet İltifata Tabidir" diyen YTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ise, "Başarılı insanlar taltif edilirse çok daha büyük başarılara imza atarlar. Hocamız daha çok genç, çok daha önemli hizmetler yapacaklardır. Bunu görüyoruz biz de bu nedenle daha iyi hizmetler yapmasını teşvik etmek istiyoruz" ifadeleri kullandı.

KAMPÜS VE TEKNOPARK ÖZİNCE'Yİ ETKİLEDİ

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise, konuşmasına tören öncesinde kampüste kısa Yıldız Teknik Üniversite Davutpaa Kampüsü ve Teknopark çalışmalarının kendisini etkilediğinden ve Türkiye için öneminden bahsederek başladı.

Prof. Dr. Murat Demircioğlu'nun böyle bir vefa ile karşılanmasının Şişecam camiası olarak kendilerini mutlu ettiğini aktaran Özince, Demircioğlu'nun, Şişecam Yönetim Kurulu'nda bağımsız üye olarak, başta denetim komitesi olmak üzere çok sayıda görevde olduğunu dile getirdi.

Açılış kurdelesini YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, İİBF Konferans Salonu'na ismi verilen Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Demircioğlu, İİBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve YTÜ Makine Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Gültekin'in kestiği tören, kokteyl ile sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber