Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:48 Yorum: 0

Yılın Spor Adamları Ödüllerini Aldı

Malatya spor camiası düzenlenen "Yılın Spor Adamları" gecesinde bir araya geldi.

Yılın Spor Adamları Ödüllerini Aldı

Malatya spor camiası düzenlenen "Yılın Spor Adamları" gecesinde bir araya geldi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Malatya Şubesi tarafından, "Anadolu'da Fair-Play Buluşmaları" sloganıyla gerçekleştirilen Yılın Spor Adamları Gecesi'ne Alima Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Teknik Direktör İrfan Buz, Sportif Direktör Ali Ravcı, Futbolcu Sadık Çifpınar, Kulüp Müdürü Selçuk Günaydın, TFF Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, TÜFAD İkinci Başkanı Muharrem Zeyno, kulüp başkanları, sporcular, antrenörler ve basın mensupları katıldı.

200 kişilik salonu dolduran davetliler, protokol konuşmalarının ardından ödüllerin açıklanmasına geçilmesiyle büyük heyecan yaşadı. Gecenin açılış konuşmasını yapan ASGD İkinci Başkanı Fatih Avcı, spora hizmet edenleri ödüllendirmek için bu geceyi düzenlediklerini belirterek, Yeni Malatyaspor'un sportif olarak tatmin edici bir sezon geçirdiğini ifade etmesine karşın, alt yapı ve tesisleşmede eksikleri olduğunu söyledi. Avcı, Malatya'nın spor tesisleşmesinde ileriye gittiğini ancak Çöşnük, Melekbaba, Orduzu ve Hanımın Çiftliği gibi semtlerin henüz sahalara kavuşturulamadığını belirtti. Daha sonra söz alan TFF Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, spor camiasını tek çatı altında birleştirdiği için ASGD Malatya yönetimine teşekkür etti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Malatya Şube Başkanı Seyfullah Özdemir, ASGD'nin amatör camianın her zaman yanında olduğunu ifade etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise konuşmasında spor medyasının kendilerine hizmet konusunda yardımcı olduğunu belirtti. TÜFAD Malatya Şubesi adına konuşan Muharrem Zeyno, sporcuların ve antrenörlerin ödüllendirilmesinin başarıyı teşvik ettiğini aktardı. Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da spor basının gelişim sürecine değinerek, son birkaç yılda ciddi gelişmelerin yaşandığını vurguladı. Kürsüye gelen son isim olan ASGD Başkanı Akif Çelik, "Malatya'ya hizmet eden adımızı sporda başarıyla duyuran isimlerimize vefa gösterelim dedik. Gecemizin dışında Malatya - Adıyaman ve Malatya - Elazığ illeri arasında dostluk geliştirecek projelere imza attık. Spor kurumlarımızla güçlü bir iletişim kurarak, şehrimizdeki spor kültürünün gelişmesine katkıda bulunduk" şeklinde konuştu.

Daha sonra gecede ödül törenine geçildi. Yeni Malatyaspor'a yaptığı maddi katkı ve Orduzu'daki çim sahaların yenilenmesinden dolayı onur ödülüne Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır layık görüldü. ASGD özel ödülü Tekvando Federasyonu Başkanlığı'na aday olan Nevzat Alacaya'ya verildi. Yılın Fair-Play Ödülünü, "Malatya - Elazığ Kömürhan Buluşması'ndan dolayı Malatyaspor Taraftarlar Derneği Murat Soysal aldı. Amatörde Yılın Futbolcusu Ödülüne Ahmet Menevşe layık görüldü. Yılın Sporcusu Ödülünü ise Wushu Avrasya ikincisi Murat Tan aldı. Yılın Takımı Ödülünü, Türkiye Şampiyonu olan Malatya Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi takımı aldı. Yılın Futbolcusu Ödülü Sadık Çiftpınar'a giderken, genç oyuncu duygu yüklü bir konuşma yaptı. Malatya'nın futbol hayatında farklı bir yeri olacağını belirten Sadık, "Bu sezon tüm takım arkadaşlarım harika bir mücadele gösterdi. Bu ödülü onlar adına alıyorum. Daha önce bu tür çok ortamda bulundum ama ilk kez bu kadar duygulandım. Tüm camianın bu sevgisini kazanmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

Yılın Teknik Direktörü seçilen İrfan Buz ise ödülünü alırken kısa bir konuşma yaptı. Buz, "Malatya halkını çok sevdim. Gerçekten bize müthiş bir saygı ve sevgi gösterdiler. Bunun karşılığında iyi bir mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Bu ödül hayatımdaki en anlamlı ödül olacak. Çünkü zor bir süreçten geçerek aldık bunu. Amatörün ve en dibin güçlüklerini bilirim. Burada ter döken herkesin ödüllendirilmesi gerçekten çok güzel bir şey" diye konuştu. Yılın Spor Yöneticisi seçilen Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ise ödülünü spor yorumcusu Aziz Yiğit'in elinden aldı. Gevrek, "Geçen yıl şampiyon olduk. Bu yıl orta sıralar hedefini tutturduk. Ama benim içimde alt yapı ve tesisleşme konusu ukdedir. Bu yıl bu sorunlarımızı çözüp, güçlü bir şekilde her yönden Süper Lig'e çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda Malatya futbolunu il dışında başarıyla temsil ettikleri için 12 Bingölspor'da görev yapan Hüseyin Ökke'ye, Şanlıurfaspor'da forma giyen Emrah Tuncel'e, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'da şampiyonluk yaşayan Mehmet Albayrak'a Fenerbahçe'nin başarılı orta sahası Malatyalı Mehmet Topal'a "Malatya'nın Spor Elçileri Ödülü" verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber