Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 10:53 Yorum: 0

Yılların çilesi: "Kırmızı 4"

Eskişehir'de yılların çilesi olan 2 Eylül Kampüsü'ne ulaşımda sıkıntı yaşayan öğrencilerin, balık istifi gibi seyahatten ve uzun sürde beklemekten...

Yılların çilesi: 'Kırmızı 4'

Eskişehir'de yılların çilesi olan 2 Eylül Kampüsü'ne ulaşımda sıkıntı yaşayan öğrencilerin, balık istifi gibi seyahatten ve uzun sürde beklemekten bıktıklarını belirterek sorunları çözüm bulunmasını istiyor.

Tecrübeli öğrenciler, 2 Eylül Kampüsü'ne ulaşabilmek için saatler öncesinden evlerinden çıkarken, kente bu yıl adım atan çiçeği burnunda üniversite öğrencileri ise "Kırmızı 4" çilesine maruz kalıyor. Üniversite Caddesi'ndeki durakta metrelerce kuyruk oluşturan öğrenciler, kimi zaman 8'inci, kimi zaman da 10'uncu otobüse zor bindiklerini iddia ettiler. Durağa geldikten sonra bazen bir saati aşkın sürelerde otobüse bindiklerini öne süren öğrenciler, yer bulduklarında ise balık istifi şeklinde ulaşımlarını sağlayabildiklerinden yakındı.

Bu yıl kentte ilk senesi olan E.B. isimli öğrenci, Eskişehir'i öğrencilere değer veren şehir olarak bildiğini, ama böyle bir manzarayla karşılaştığında şok olduğunu söyledi. E.B., "Ben Eskişehir'i tercih etmeden önce ulaşım sıkıntısı yaşanmayan, ucuz tam bir öğrenci kenti olarak biliyordum. Buraya geldiğimde ilk şoku ev kiralarında yaşadım, ikinci şokum ise ulaşım oldu. Evimden sabah erken saatte çıkmama rağmen duraktan otobüse binmen bir hayli zaman alıyor. Bazen 8'inci bazen 10'uncu otobüse zor biniyorum. Bindiğimde ise balık istifi şeklinde kampüse gidiyoruz. Her sabah bu durumu yaşamak istemiyorum. Yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını bekliyorum" dedi.

Bir başka öğrenci S.T. de, bu durumun yılların çilesi olduğunu kaydetti. S.T., "Her sene, "belki bu yıl çözülmüştür" umuduyla memleketimden Eskişehir'e geliyorum. Ancak görüyoruz ki bu yıl da ulaşım bizim için tam bir çile olacak. Özellikle kış aylarında durakta beklemek bizim için çok zor oluyor. Bazen de otobüse zamanında binemememiz yüzünden derslere geç girmek zorunda kalıyoruz. Bu durum bizim eğitimimizi de etkiliyor. Yetkililerden acilen bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan bu bölgeye sabah işe giden vatandaşlar ise, bundan 7 yıl önce de aynı koşullarda otobüse bindiklerini ve bu durumun kangren olmuş bir sorun olduğunu anlattılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber