Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 29 Nisan 2017 - 10:38 Yorum: 0

YÖKDİL sınav sonuçları diploma denklik işlemlerinde kullanılabilecek

Yükesköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği...

YÖKDİL sınav sonuçları diploma denklik işlemlerinde kullanılabilecek

Yükesköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği hükümleri uyarınca denklik işlemlerinde yabancı dil puanı istenen ilgililerden Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının da eşdeğer sınav olarak kullanılmasına karar verildiğini bildirdi.

YÖK'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 1 Şubat 2017 tarihli YÖKDİL Sınavı yapılmasına ilişkin protokol imzalandığı belirtilerek, "1 Şubat 2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında da Kurulumuzca kabul edilecek merkezi yabancı dil sınavlarının "Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan "Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)" olarak belirlenmesi kararı alınmıştır. 19 Nisan 2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği hükümleri uyarınca denklik işlemlerinde yabancı dil puanı istenen ilgililerden YÖKDİL sınavının da eşdeğer sınav olarak kullanılmasına karar verilmiştir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber