Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Mart 2017 - 12:33 Yorum: 0

YÖK’ten Müzik Üniversitesi için arama konferansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde kurulacak olan "Müzik Üniversitesi" için ilk adım olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK)...

YÖK’ten Müzik Üniversitesi için arama konferansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde kurulacak olan "Müzik Üniversitesi" için ilk adım olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK) bir arama konferansı düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde kurulacak olan "Müzik Üniversitesi" için ilk adım olarak YÖK tarafından 5 Nisan 2017 tarihinde bir arama konferansı düzenlenecek. YÖK'te düzenlenecek olan konferansa üniversitelerin Müzik ve Sahne Sanatları Fakülteleri ve Eğitim Fakültelerinde görev yapan müzik ve müzik eğitimi bölüm başkanları, akademisyenler, konservatuvarlarda alanında çalışma yapan sanatçı, öğretim elemanları ve Türk din musikisi ile ilgili bölümlerin öğretim elemanları katılacak. Konferans, müzik alanındaki akademisyen, öğretim elemanları ve sanatçıların geniş bir perspektif ve zengin birikimleriyle Müzik Üniversitesini tüm yönleriyle tartışmasına imkân sağlayacak. Programın açılış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde ödül almaya hak kazananların isimlerini aktarırken müzik alanında ödül kazanan Prof. Dr. Erol Parlak'ın kendilerine "Müzik Üniversitesi" kurulması talebinde bulunduğunu belirterek, "YÖK Başkanımız da hazırlıklarını ona göre yapsın" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber