Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Eylül 2014 - 14:35 Yorum: 0

Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız. Son 4-5 ay içerisinde karayollarımıza ve müteahhitlerimize ait 8 araç yakıldı" dedi.

Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi'nde sivil cemiyet kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de herkesi saran ve her insanın hissettiği değişik bir atmosfer olduğunu söyledi.

İnsanları saran heyecan, yüreklerde filizlenen umut ve tekrar oluşan bir öz güvenin olduğunu kaydeden Elvan, bundan böyle korkan, rahatsız bulunan ve devletle mesafeli bir toplumun bulunmadığını, sıkıntısını pratik olarak anlatım edebilen bir toplumun mevcut olduğunu anlatım etti.

'Türkiye o kardeşlerimize kucak açtı'

Suriye ve Irak'ta bulunan hadiseleri görmek gerektiğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

'Oradaki mazlumlara kucak açan tek bir yurt var, o da Türkiye. Nerede olduğuna, hangi mezhepten geldiğine, hangi dinden bakmaksızın kim olursa olsun kucak açıyoruz. Sadece son 3 gün arasında 138 bin şahıs Türkiye sınırına geçti. Batıda, o çağdaş ülkelerde, Avrupa ülkelerinde bırakın 138 bin kişiyi, bırakın 1.5 milyon kişiyi 500 şahıs geçse garp ayağa kalkıyor. Biz bunları ne yapacağız diyor ama Türkiye o kardeşlerimize kucak açtı.'

'Biz yüzyıllar beraber yaşadık, her zaman dayanışma arasında olduk, o dayanışma ruhumuz her zaman beraberdi' ifadesini kullanan Elvan, şöyle devam etti:

'Ama birileri, bu ülkede huzursuzluk istedi. Birileri bu ülkenin güçlenmesini istemedi, kardeş kardeşi vursun dedi. Kavga etsinler dedi ve o tuzağa düşenler oldu. Türkiye, o sizin birlikteliğiniz, o sizin dayanışmanız ve bugüne kadar sağlamış olduğumuz ve bundan sonra sağlayacağımız o istikrar ve itimat ortamı yardımıyla inşallah bundan sonraki süreçte de çok mühim mesafeler katedeceğiz. Güçlü Türkiye'yi, zinde Siirt'i her zaman ortak inşa edeceğiz.'

Elvan, İstanbul'da, Mardin'de ve Siirt'te de her insanın duygusu ve heyecanının tıpkı olduğunu dile getirerek, hedef şekilde belirttikleri 2023 yılında Türkiye genelinde hedeflerine ulaşacaklarını aktardı.

Elvan, 'Türkiye'nin artış hızından fazla aşırı daha seri bir şekilde, Siirt'in şahıs başına düşüş gösteren ulusal geliri artırmışsak o sizin bize verdiğiniz destek ve ötekileştirme politikalarına son vermemizden kaynaklanıyor' ifadelerini kullandı.

'Bu araçlar yol yapmak için burada'

İnsanların yasalara, anayasaya ve hukuka saygılı olması gerektiğine gösteren Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Sorunu ortak çözeceğiz, Şayet yasalarda bir sorun varsa oturacağız, konuşacağız, tartışacağız ve ortak çözeceğiz. Ama araçları yakmayacağız. Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız. Son 4-5 ay içerisinde karayollarımıza ve müteahhitlerimize ilişkin 8 vasıta yakıldı. Bu araçlar yol yapmak için burada, yol yapmak için gelen araçları Şayet yakarsanız ben sizin aklınızda sizde bir art niyet ararım. Kusura bakmayın, yapmayacaksınız ve bu konu ile ilgili da sizler engelleyeceksiniz.'

Bakan Elvan daha sonra Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber