Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Temmuz 2014 - 03:40 Yorum: 0

Yolsuzluk diye bir şey yok

Bakan Eroğlu, "Yolsuzluk diye bir şey yok. Yolsuzluk olsa bu kadar yatırım nasıl yapılabilir? Şu anda sadece bizim bakanlık 70 milyar liralık yatırım yaptı" dedi.

Yolsuzluk diye bir şey yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Yolsuzluk diye bir şey yok. Yolsuzluk olsa bu kadar kazanç nasıl yapılabilir? Şu anda yalnızca bizim bakanlık 70 milyar liralık kazanç yaptı. Geçmiş dönemi de biliyoruz, bu dönemi de biliyoruz' dedi. 

TBMM Genel Kurulu'nda torba tasarının, 75-101 maddelerini kapsayan 4. bölümünün geneli üstünde görüşmeler tamamlandı. 

Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını cevap veren Eroğlu, CHP Manisa Milletvekili hür Özel'in, yargı yoluyla 'paralel yapıyla' hesaplaştığını iddia eden AK Parti’nin gerçek niyetinin yolsuzlukları ve hırsızlıkları örtme çabası olduğunu savunarak, 'İstediğiniz kadar kaçmaya çalışın, mesuliyet 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarına aittir. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, iktidar malikleri ve bugüne kadar işbirliği içerisinde bulunduğu saklı ve açık bütün yapıların topyekün hesap vereceği günleri daima beraber göreceğiz' ifadelerine cevap verdi.

Eroğlu, 12 yıldır sorumluluğun kendilerinde olduğunu anlatım ederek, 'Yolsuzluk diye bir şey yok. Bunu bilhassa vurgulamak istiyorum. Yolsuzluk olsa bu kadar kazanç nasıl yapılabilir? Şu anda yalnızca bizim bakanlık 70 milyar liralık kazanç yaptı. Geçmiş dönemi de biliyoruz, bu dönemi de biliyoruz. Yapmayın yani' diye konuştu.

CHP'li Özel'in, 'Yatırım yapıyorsunuz diye yolsuzluk yapma hakkınız yok' ifadesi üzerine Eroğlu, 'Borçları ödüyoruz. IMF'e borcu kim ödedi? 23,5 milyar dolar borç ödüyorsun, kasa doluyor. Zaten ulus bunu anladığı için sandıkta lüzumlu cevabını veriyor' karşılığını verdi.

Genel Kurul'da gerginlik

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, 4. bölümün geneli üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından fasıla verdi.

Arada, CHP'li Özel'in ifadeleri ve iddialarıyla ilgili Özel ile bazı AK Parti milletvekilleri içerisinde gerginlik yaşandı.

CHP sıralarına yürüyen AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'yi, AK Parti ve CHP'li milletvekilleri araya girerek durdururken, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı.

Bu sırada CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AK Parti'li milletvekillerine, CHP sıralarını kastederek, 'Şerefim üzerine ant ediyorum bundan sonra kimse buraya gelmeyecek', CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise 'Kimse buraya yürümeyecek'  dedi.

Her iki partinin milletvekilleri arasındaki münakaşa bir zaman daha devam etti.

Muhabir:Esin Işık  
ETİKETLER: Yolsuzluk , diye , bir , şey , yok
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber