Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 12 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

Yöresel lezzetler, bu fuarda buluştu

Antalya'da açılan Yöresel Ürünler Pazarı'nda 55 kente ait özel ürünler sergileniyor

Yöresel lezzetler, bu fuarda buluştu

ANTALYA (AA) - Ziraat Ajansı'nın organizasyonu ve KırsalDer'in katkılarıyla düzenlenen ve kentlere özgü ürünlerin sergilendiği "Yöresel Ürünler Pazarı", Antalya'da açıldı. 

Yöresel Ürünler Pazarı Koordinatörü Eray Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte 55 ilden 115 firmanın stant açtığını söyledi. 

Pazarda 55 kente özgü yaklaşık 2 bin yöresel ürünün sergilendiğini anlatan Can, "Erzurum'un oltu taşından, Hatay'ın ipeğine, Sinop'un hediyelik ürünlerinden Giresun'un fındığına, Trabzon'un tereyağından Manisa'nın mesir macununa, Amasya'nın kuşburnuna kadar Türkiye'nin dört bir noktasındaki lezzeti ya da el sanatlarını burada buluşturuyoruz" dedi. 

Can, etkinliğin vatandaşlar tarafından da çok benimsendiğini ve talep doğrultusunda yılda iki ya da 3 defa organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Organizasyonun gerçek üretici ile tüketiciyi buluşturduğunu söyleyen Eray Can, son yıllarda insanların yerel ürünlere karşı ilgisinin arttığını, bu tür etkinliklerde aradıkları lezzetlere daha kolay ulaşabildiklerini ifade etti. 

Ayrıca Yöresel Ürünler Pazarı etkinliğinin kırsal alandaki üreticileri güçlendirdiğini vurgulayan Can, "Yola çıkarken tüketiciyi, gerçek üreticilerle buluşturmayı ve kırsal alandaki üreticileri güçlendirmeyi hedeflemiştik, bugün baktığımızda bu hedefimize ulaştığımızı görüyoruz" diye konuştu. 

Ercay Can, etkinliğin pazar gününe kadar açık kalacağını bildirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber