Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mayıs 2022 - 16:48 Yorum: 0

Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde gerçekleştirilen "Yörük Şöleni" renkli görüntülere sahne olurken, şenliğinde ardından yörükler yaylalara...

Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde gerçekleştirilen "Yörük Şöleni" renkli görüntülere sahne olurken, şenliğinde ardından yörükler yaylalara çıkmaya başladı.

Afyonkarahisar'da uzun yıllardır yapılan Yörük Şenliği bu yıl Sultandağı ilçesine bağlı Üçkuyu köyünde yapıldı. Etkinliği şehir içi ve şehir dışından yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Sultandağı Kaymakamlığı'nın ev sahipliğinde yapılan şenlikte "çuval yarışı, en güzel koç" gibi yarışmalarla birlikte çeşitli aktiviteler yapıldı. Eğlencenin tavan yaptığı etkinlikte katılımcılar bol bol oynayarak, şenliğin tadını çıkardı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek, şenlikteki asıl amaçlarının Yörük-Türkmen kültürünü yaşatmak olduğunu ifade etti. Kaymakam Demirbilek, "Bugün çeşitli etkinliklerimiz var, bu kültürü yaşatmak için. At, eşek yarışları da olacak ve konserle şenliğe katılanları eğlendireceğiz" diye konuştu.

Şenliğin yapılacak konserler ile gece geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber