Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Ağustos 2016 - 21:53 Yorum: 0

Yozgat Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı hizmete açıldı

Yozgat Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına yapılan park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yozgat Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı hizmete açıldı

Yozgat Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına yapılan park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bahçeşehir Mahallesi'nde yapılan parkın açılışına AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Mehter takımının gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, 15 Temmuz'da darbe girişiminde demokrasi mücadelesi verirken şehit olan vatandaşlara rahmet, gazilere de acil şifalar diledi. Başkan Arslan, "Bu memleket kolay kurulmadı. Acıları taze. Yeni şehitleri biliyoruz. Ama ismini bilmediğimiz isimleri unutulmuş yüzbinlerce şehidimiz var. Biz bugün o şehitlerimiz sayesinde buradayız. Bugün burada konuşuyorsak o şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde buradayız. Geriye dönüp baktığımız zaman ne yaparsak yapalım bu şehitlerimizin, gazilerimizin haklarını ödeyemeyiz. Ne yaparsak yapalım onların aziz hatıraları bunlar az kalır. Bunu biliyoruz. Ama karınca kararınca bu bir hatırlatmadır. Onun adına da elimizden geldiği kadar onlar adına bir şeyler yapmak istiyoruz. Yeni tamamladığımız bir parka 15 Temmuz Şehitler Parkı ismini vermeyi uygun gördük. Şehitlerimizin ismini burada yaşatmayı uygun gördük. Yozgat'ımıza hayırlı olsun" dedi.

Yozgat Valisi Yavuz Güner de, 15 Temmuz darbe girişiminin ucuz atlatıldığını ifade ederek, "Eğer darbe olsaydı sonuçları çok ağır olacaktı. O günden itibaren Yozgatlımız Türkiye'de en hızlı meydanları dolduran il oldu. O akşamdan sonra da darbe girişimini önlemek amaçlı demokrasi nöbetlerinde en kalabalık haliyle doldurdu. Bu parkında ismi önemli. Gerçekten 15 Temmuz demokrasi adına önemli bir gün oldu. Milletimizin demokrasiye sahip çıkması önemliydi. Ben bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu uğurda meydanları dolduran bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz Yozgat'ta bulunduk ama darbe girişiminin daha fazla yaşandığı illerde canlarını hayatlarını feda ettiler. Onlar bunu bizler için yaptılar. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın Yozgat'ımıza hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat'ta 15 Temmuz Şehitler Parkı yapılmasından dolayı belediye başkanı ve ekibine teşekkür ederek, "15 Temmuz girişiminin unutulmaması o hainliğin unutulmaması ve gelecek nesil çocuklarımızın da hatırlaması adına böyle bir ismin konuşması çok önemli. Bu parkın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazi olanlara da acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı hizmete açıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber