Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mayıs 2016 - 16:13 Yorum: 0

Yozgat Çiçeklere Bezeniyor

Yozgat belediyesi, park, bahçe ve rüfüjleri 150 bin çiçekle süsleyecek.

Yozgat Çiçeklere Bezeniyor

Yozgat belediyesi, park, bahçe ve rüfüjleri 150 bin çiçekle süsleyecek.

Yozgat Belediyesi, park, bahçe ve refüjleri çiçeklendirme çalışmalarına başladı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ın daha güzel bir görünüme kavuşması için 150 bin çiçek dikeceklerini söyledi. Geçen yıl 100 bin çiçek diktikleri belirten Başkan Arslan, "Bu yıl cadde ve sokaklarımız arttı, bu sebeple çiçek sayımızı da artırdık. Yozgat'ı çiçekle bezemek istiyoruz. Çiçek, şehirler için önemli, şehre estetik bir görünüm kazandırıyor. Başlangıçta biz 150 bin çiçek dikmeyi planladık, gerekirse bunu artırabiliriz" dedi.

Her zaman daha güzel, daha yeşil ve daha temiz bir Yozgat hedeflediklerini ifade eden Başkan Arslan, "Vatandaşlarımızın da bu çiçekleri korumalarını istiyoruz. Kışın menekşe diktik, vatandaşımız üzerine basarak geçti, saksılardaki çiçeklerin üzerine izmarit ve çöp attı. Bu harcanan paralar vatandaşımızın cebinden çıkan paralardır. Bu sebeple herkesin bu çiçekleri,yapılan diğer çalışmaları koruması gerekir. Bu çiçekler 5-6 ay kalması gerekirken, maalesef bazı yerlerde bir ay sürmüyor" diye konuştu.

Geçmiş yıllarda çiçekleri satın alıp belediye personeli ile dikiminin yapıldığını hatırlatan Arslan, "Bu yıl çiçek alımı ve dikim ihalesini birlikte yaptık. Yüklenici firma çiçekleri getirip kendi işçileri ile dikimini yapıyor. Bunda hem zaman kaybına neden oluyor, hem de maliyeti artırıyordu. Şimdi yüklenici firma üç dört gün içerisinde Yozgat'ı çiçekle bezeyecek, şehrimiz güzel bir görünüme kavuşacak. Yine vatandaşımızda isteğimiz bu çiçekleri korusunlar" şeklinde konuştu.

Yozgat Çiçeklere Bezeniyor

Yozgat Çiçeklere Bezeniyor

Yozgat Çiçeklere Bezeniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber