Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 17:08 Yorum: 0

Yozgat kablolu su kayağı merkezi olacak

Yozgat'ta Kablolu Su Kayağı (Cable Wakeboard) tesisi kurulması için ilk adım atıldı.

Yozgat kablolu su kayağı merkezi olacak

Yozgat'ta Kablolu Su Kayağı (Cable Wakeboard) tesisi kurulması için ilk adım atıldı.

Uluslararası Su Kayağı ve Wakeboard Federasyonu Tanıtım Başkanı ve firma yetkilisi Alman Uwe Goldtein, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ı ziyaret ederek tesis ve kablolu su kayağı sporu hakkında bilgi verdi.

Ziyarette Vali Yurtnaç, 2017 yılında kablolu su kayağı pistinin hayata geçirilmesi konusunda ve 2018 yılında uluslararası çapta bir yarışmanın yapılması konusunda yetkililerle görüş birliğine varıldığını söyledi. İl merkezinde spor vadisi içerisinde bulunan gölette Kablolu Su Kayağı tesisi kurulmak üzere çalışmalara başlandığını belirten Vali Yurtnaç, "İlimiz yeni bir spor dalına daha kapı araladı. Ülkemizde son dönemlerde yaygınlaşan kablolu su kayağı tesisini ilimize kazandırmak için ilk adımı attık. Almanya'dan gelen firma yetkilisi Çin, Amerika ve Türkiye'ye bu sistemi kurmak istediklerini söyledi. Türkiye'de ise Yozgat'ı tercih etmelerinin sebebi ise bizim bu projeye destek vermemiz. Biz Yozgat'ı spor turizmi merkezi yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve bu konuda ilimize spor konusunda yatırım yapmak isteyen herkese sonuna kadar destek vereceğiz" dedi.

Yozgat'ın kablolu su kayağı konusunda merkez olacağını ifade eden Vali Yurtnaç, "İlimize kurulacak olan tesis, antrenörlük, gelişim eğitimleri, hakem seminerleri, sporcu gelişim kamplarının merkezi olacak. Bu sporla uğraşan tüm sporculara, kulüp faaliyetlerine, uluslararası faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Yozgat'ta da bu sporu geliştirerek uluslararası arenada ilimizi temsil edecek olan sporcular yetiştireceğiz" diye konuştu.

Yozgat kablolu su kayağı merkezi olacak

Yozgat kablolu su kayağı merkezi olacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber