Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

Yozgat nakliyeci esnafı işsizlikten şikayetçi

Yozgat S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan, bu yıl hububat hasadında yeterince iş yapamadıkların pancar hasadından da fabrikaların...

Yozgat nakliyeci esnafı işsizlikten şikayetçi

Yozgat S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan, bu yıl hububat hasadında yeterince iş yapamadıkların pancar hasadından da fabrikaların uyguladığı iki üç günlük randevular sebebiyle iş yapamadıklarını söyledi.

Yozgat S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan, nakliyecilerin kamyonlarının iş olmadığından dolayı kamyon garajında yattığını belirterek, "Yozgat merkezde kamyoncu esnafını yılda sadece buğday ve pancar hasat mevsiminde çalışabiliyor. Nakliyeci esnaflarımız sezonluk çalışarak yıl boyu o kazandıkları ile geçinmek durumunda kalıyor. Geçen yıl hasat dönemi bu yıla göre iyiydi. Bu yıl işlerimiz pek olmadı diyebiliriz. Bölgemiz pancar çiftçisi, pancarını Çorum fabrikasına gönderdikleri için 2-3 güne bir randevu alınabiliyor. O da çiftçimizi ve bizleri sıkıntıya düşürüyor. İlgili yöneticilerimiz bu durumu düzenlerse bizlerin ve çiftçimizin de mağduriyeti ortadan kalkmış olacaktır" dedi. Kooperatifin 110 üyesi olduğunu ifade eden Altan, "Kooperatifimize 110 nakliyecimiz üye ve geçimlerini sadece yılın 3-5 ayında kazandıkları ile sağlamaya çalışıyorlar. İlimizde TMO tarafından yapılan çelik silolar geçen yıl bitirilmesi gerekirken hala tamamlanamadı. Buda nakliyecilerin işini zorlaştırmaktadır. Şuan Azizli Bağları Mahallesinde oluşturulan alana dökülen yada oradan alınan buğday yüklemeleri kışın içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Oysa bu çelik silolar tamamlanmış olsa nakliyeci esnafımız bu sıkıntıları çekmez. Ne zaman tamamlanacağı da belli değil. İnşallah biran önce tamamlanır" diye konuştu.

Yozgat nakliyeci esnafı işsizlikten şikayetçi

Yozgat nakliyeci esnafı işsizlikten şikayetçi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber